Povežite se sa nama

Društvo

BORBA ZNA KO POMAŽE BIVŠEM REŽIMU: Krivokapić i Vlada ne žele da očiste birački spisak i fantomske birače DPS-a

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlada premijer Zdravka Krivokapića za pola godine nije uspjela da očisti biračke spiskove, a javnosti nije poznato ni da li se krenulo sa mrtve tačke, iako je nekoliko puta ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović najavljivao.

Ukoliko bi bili izbori, građane bi ponovo, po ko zna koji put, sačekali nesređeni birački spiskovi puni fantom birača i onih koji glasaju u nekoliko država.

Jasno je da onaj ko ne želi da se sredi birački spisak, a za to je najodgovorniji premijer Zdravko Krivokapić, održava DPS u političkom životu jer ne želi da ukloni fantome koji su bivšem režimu uvijek donosili pobjedu na izborima.

Zato Keivokaoić ne želi da njegova Vlada uđe u sređivanje biračkog spiska da bi mogao da prijeti većini koja ga više ne podržava kako oni žele da vrate DPS na vlast, što je klasičan spin. Jer, ako se birački spisak očisti, a to je nadležnost Vlade a ne DF-a, SNP-a ili bilo koje partije, onda DPS nema šansu nikad više da se vrati na vlast. Ali, ako se spisak ne očisti, a to Krivokapić i njegova Vlada očigledno žele, onda oni rade direktno na povratku DPS-a.

Bolje bi bilo Keivokaoiću da za početak očisti birački spisak, tačnije stavi to kao prioritet Vlade, nego što obilazi manastire i Crkve, jer od toga narod nema nikakve koristi! Narod je glasao za promjene da se između ostalog očisti birački spisak, a ne da premijer Krivokapić u lukauznom automobilu i pod jakom policijskom pratnjom obilazi popove i Crkve. To može i da radi u slobodno vrijeme i bez medijske pompe.

Vlada premijera Krivokapića, čini se, nije sposobna da riješi ovaj problem, a sjetimo se – čim su krenule priče o državljanstvu i oduzimanju prava glasa onima koji žive u inostranstvu “komite” su krenule u blokadu saobraćajnica.

Zavapili su tada kako je Crna Gora ugrožena i svaki Crnogorac, što je, doduše nakon sastanka sa predsjednikom Milom Đukanovićem, Krivokapiću bilo dovoljno da odustane od izmjena oko državljanstva.

Premijer je tada digao ruke od priče o državljanstvu, a od tada iz njegove Vlade ni riječi. Niko više ne pominje biračke spiskove, državljanstva..

Fantom birači su i dalje u spisku, ali i oni koji žive u inostranstvu a žele da odlučuju o Crnoj Gori koju posjete jednom godišnje.

Podsjetimo samo na činjenicu da je od 1992. do 2018. smanjen broj građana, a povećan broj birača. Nadležni nijesu u stanju da tokom šest mjeseci vlasti ovo provjere i urede.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije