Povežite se sa nama

Vijesti

BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Od 1. januara plate ljekara veće za 200 eura, sestrama za 120

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Od prvog dana od kada sam imenovana za ministarku zdravlja za ovu temu urgiram na svim adresama“

Plata ljekara subspecijaliste od 1. januara iznosiće 1.070 eura, specijaliste 981 euro, a ljekara opšte prakse 809 eura, najavila je ministarska zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

„Od prvog dana od kada sam imenovana za ministarku zdravlja za ovu temu urgiram na svim adresama. I nama nije trebalo 20 godina da izađemo ispred vas i da kažemo – dogovorili smo se. Povećanje zarada ljekarima sada je izvjesno. Više nije obećanje već postaje realnost“, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da je povećanje zarada jedan od načina da se ova država oduži ljekarima koji svake sekunde nose jedan od najtežih tereta na svojim leđima.

„Kada birokratiju prevedemo u jezik brojki, to znači sljedeće: trenutno, ljekar opšte prakse zarađuje 622 eura; specijalista 755 a subspecijalista 823. Od 1. januara 2022. godine ove plate iznosiće 809 eura, 981, odnosno 1.070 eura. Nijesmo zaboravili ni medicinske sestre. Ako medicinska sestra sada zarađuje 400 eura, ona će od 1. januara 2022. godine primati oko 520 eura“, kazala je Borovinić Bojović.

Vjeruje da će se na ovaj način konačno motivisati ljekari „da shvate da ne postoji ljepši komad neba od onog nad Crnom Gorom i da treba da ostanu ovdje i da liječe svoj narod“. „Podsjetiću vas da se svake nedjelje u Crnoj Gori u javnom zdravstvu uradi oko 140 hiljada pregleda. To je mjerljiv dokaz o posvećenosti svih zaposlenih u zdravstvu o kom se, nažalost, mimo našeg sektora, rijetko javno govori. Ja ću vam reći da je to rezultat vrijedan divljenja“, rekla je ministarka zdravlja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije