Povežite se sa nama

Vijesti

BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Zbog nošenja maski časovi da traju 30 minuta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Preporuka Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja Crne Gore biće da se u školske klupe vrate sva djeca, ali da časovi traju po 30 minuta, uz poštovanje epidemioloških mjera, koje podrazumijevaju i nošenje maski, saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, komentarišući jučerašnje smjernice Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Iako su iz resora prosvjete najavili da će se sva djeca regularno vratiti u učionice, bez dijeljenja u grupe, kao i da će časovi trajati po 45 minuta, uz obavezno nošenje maski, Borovinić Bojović smatra da to nije izvodljivo. Upravo ta mjera koja se tiče nošenja maski diktira i vrijeme trajanja nastave. Suprotno bi značilo da djeca starijih razreda i srednjoškolci nose maske i po četiri do šest sati.

“Ta odluka je svakako odluka Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Upoznata sam sa činjenicom da su obavljeni već određeni razgovori i dogovori sa Institutom za javno zdravlje sa jedne strane, ali i udruženjima roditelja sa druge. Njihov glas takođe treba da se sasluša i da bude važan. Ministarstvo prosvjete će da odluči, ali naša preporuka će biti da časovi traju 30 minuta, a da sav ostali školski program bude regularan, iz prostog razloga što samo nošenje maski, koje je zaista neophodno u ovim okolnostima, zahtijeva na neki način i predodređuje dužinu trajanja časa“, istakla je Borovinić za Prvu TV.

Iako je juče saopštilo plan početka nastave, Ministarstvo prosvjete još nije zvanično dobilo preporuke Instituta za javno zdravlje. Sjutra će, kako je najavljeno, biti održan sastanak reaktivirane Radne grupe za organizaciju i praćenje nastave, u čiji rad su, sada prvi put, uključeni i predstavnici Instituta.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije