Povežite se sa nama

Vijesti

BOŠNJAK: Građani su iznevjereni, zadovoljan samo Krivokapić jer je uzeo fotelju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjenica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak smatra da se ona pozitivna energija, energija promjena i ona ogromna nada u dolazak pravde i bolje budućnosti, pretvorila u istorijsku potrošenu šansu, tako da na žalost nema puno razloga za slavlje.

“Iznevjerena su očekivanja građana, jer nije došlo do revizije prošlosti, oslobađanja institucija, preispitivanja porijekla imovine, odgovornosti, nema reformi, sve stagnira, evropske integracije gotovo stopirane. Vladajuća većina razjedinjena, isključivost i partijsko nadgornjavanje stavljaju interes građana u drugi plan, prisutan deficit razuma i mudrosti. Vlada neozbiljna, uglavnom neznavena, umišljena, autistična, nedosljedna, korumpirani funkcioneri poraženog režima još uvijek na značajnim pozicijama, podjele po nacionalnim i vjerskim šavovima nikad izraženije, tenzije u društvu na ivici pucanja, prijete nam građanski nemiri, socijalna i ekonomska slika porazna, zdravstvena situacija vrlo ozbiljna“, kaže Bošnjak.

Sve to, naglašava ona, stvara atmosferu nezadovoljstva, apatije, strepnje i očaja.

“Nezadovoljni su svi, i poraženi i navodni pobjednici, izuzev premijera i Vlade, tačnije većine u Vladi. Umišljeni da su najbolji, da su eksperti, postali nedodirljivi, samoživi, dovoljni sami sebi, prisutno zastrašujuće nepoznavanje sistema i samovolja, šarlatansko ponašanje, igranja sa državom, najkrupnije odluke donose putem vajbera bez rasprave, ignorišu one koji su ih postavili na ta mjesta i koji po Ustavu treba da ih kontrolišu i tako narcisoidno srljaju i vuku zemlju u propast, vješto zloupotrebljavajući poziciju straha od vraćanja poraženog sistema. Javno data riječ i obećanje ovoj Vladi ništa ne znače, devalvirane sve vrijednostu u koje su se na početku zaklinjali. Ništa od transparentnosti, skrivaju informacije ne samo svoje, već i one koje kompromituju bivši režim, poput čuvenog Đukanovićevog puta u Pariz. Sa nepodnošljivom lakoćom se igraju sa kadrovima i njihovim ugledom. Potpuno su nedorasli zadatku. Čast rijetkim pojedincima“, ocjenjuje Bošnjak.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije