Povežite se sa nama

Vijesti

BOŠNJAK: Vlada je neznavena, umišljena, nedosljedna, a korumpirani funkcioneri poraženog režima još uvijek na značajnim pozicijama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak (DF) kazala je da se boji da se pozitivna energija, energija promjena i ogromna nada u dolazak pravde i bolje budućnosti, pretvorila u istorijsku potrošenu šansu.

Ona je ocijenila da su iznevjerena očekivanja građana, jer nije došlo do revizije prošlosti, oslobađanja institucija, preispitivanja porijekla imovine, odgovornosti, navodeći da nema reformi i da sve stagnira.

”Čak u odnosu na globalna kretanja idemo suprotnim smjerom. Koaliciona većina razjedinjena, Vlada uglavnom neznavena, umišljena, autistična, nedosljedna, korumpirani funkcioneri poraženog režima još uvijek na značajnim pozicijama, podjele po nacionalnim i vjerskim šavovima nikad izraženije, tenzije u društvu na ivici pucanja, prijete nam građanski nemiri, socijalna i ekonomska slika porazna, zdravstvena situacija ozbiljna i pored žrtve koju podnose zdravstveni radnici kao rijetka svijetla tačka i istinski heroji ovog ‘covid vremena’, a što država ne prepoznaje”, kazala je Bošnjak.

Ona je istakla da sve to stvara atmosferu apatije, strepnje i očaja:

”Poraženi režim i kriminogene strukture se konsolidiju. Ako se kao većina ne urazumimo i ne otrijeznimo, ostade Crna Gora, bojim se nepovratno, okamenjena u svojim limitima i podijelama”.

Bošnjak je kazala da jedino od čega je običan narod imao koristi su besplatni udžbenici za osnovce, koje su im kroz izmjene zakona omogućili poslanici vladajuće većine, a ne Vlada.

”Narod je davno rekao – ‘Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi’, a ova Vlada ima konstrukcionu grešku u svojim temeljima i nije odraz volje naroda iskazan na izborima, i zato je neophodna hitna reakcija i novi dogovor parlamentarne većine”.

(Vijesti)

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije