Povežite se sa nama

Region

Božović: I dalje sam ambasador Srbije u Crnoj Gori, sve dok zvanični Beograd ne odluči drugačije!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
I dalje sam ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori i tako će biti sve dok zvanični Beograd ne odluči drugačije, poručio je ambasador Srbije Vladimir Božović, nakon što je ministar spoljnih poslova Crne Gore izjavio da je to pitanje za njega prošlost i da očekuje od Srbije da imenuje novog diplomatskog predstavnika u Podgorici.
-I tako će i ostati sve dok Republika Srbija ne odluči drugačije, jer država Srbija, kao i Crna Gora i svaka druga suverena i priznata država, imaju pravo da samostalno biraju svoje ambasadore i diplomate. Nadam se da će u ovoj godini postojati politička volja da se to pitanje riješi kako bi ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori nastavila neometano da radi- napisao je na Tviter nalogu Božović.
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Obrad Pavlović
Obrad Pavlović
03.01.2022. 18:48

Ne znam baš kojim povodom, nedavno se prisjetih jednog sjajnog fragmenta iz romana Lava Tolstoja „RAT I MIR“. Uporedio je velikog vojskovođu Napoleona i njegovo učešće u komandovanju Borodinskom bitkom, sa djetetom, koje držeći uzice koje drže prozorske zavjese na kočiji, umišlja da kočijaši.Nešto slično se dešava i Vladimiru Božoviću, pa je izgleda on jedini koji ne zna da više nije srpski ambasador u Crnoj Gori, već je persona non gratta Mogu ga u susjednoj i ne baš prijateljskoj Srbiji ubjeđivati u ambasadorisanje,mogu mu to svakog dana ponavljati do mile volje, ali će ambasadorska rezidencija ostati prazna sve dok zemlja koja upućuje anbasadora ne odabere nekog drugog, za Crnu Goru prihvatljivijeg. Čak da se Vladimir Božović razbolio od ambasadorskog sindroma(to je ono kad ambasadoru naprasno zemlja u kojoj je postane draža od njegove rođene) a sigurno nije, vjerovatno cilja kako da da svoj doprinos sveukupnom štetočinstvu, kojem je naša domovina izložena. Za nadati se da ćemo bar donekle biti pošteđeni još jednog eksponenta „srpskog sveta“.Zato neka i dalje drži „uzice“ da njegovom predsedniku bude jasan pogled kroz prozor. A ni ćemo lakše sami!

Sponzor

Najčitanije