Povežite se sa nama

Politika

BRAJOVIĆ: Opozicioni dogovor o evropskoj platformi, odgovor na urušavanje dostojanstva Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Juče obznanjeni opozicioni dogovor o potrebi kreiranja evropske platforme, koja bi okupila sve građanski i državotvorno orjentisane političke subjekte, nevladine organizacije, grupe građana te istaknute pojedince, odgovor je na sve prisutniju fašizaciju našeg društva i pokušaj urušavanja dostojanstva i ugleda Crne Gore, od strane aktuelne vladajuće strukture – poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Bijelog Polja.

Obraćajući se članovima Odbora, Brajović je naglasio da se Crna Gora još jednom našla na istorijskoj raskrsnici, na kojoj bi je „pogrešno prestrojavanje“ skupo koštalo i ozbiljno dovelo u opasnost građanski karakter društva, koji predstavlja naše trajno dobro.

– Zato je krajnje vrijeme da se sva civilizovana, pristojna, građanska Crna Gora okupi, kako bi zaštitila svoju slobodu i suprotstavila se velikodržavnom projektu koji ima za cilj da od nje napravi državu ljušturu, bez suštine, koja bi služila tuđim a ne sopstvenim interesima –  zaključio je Brajović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović saopštio je da je više nego očigledno da Vlada nije ispunila niti jedno svoje obećanje.

– Od „ekspertske“ Vlade građani Crne Gore nijesu vidjeli gotovo ništa – umjesto reformi svjedočimo nazadovanju u svim oblastima a umjesto vraćanja slobode koja nam je na sva zvona obećavana, vratili smo se u nacionalne i vjerske torove karakteristične za 90-te godine. Ali najgore od svega je to što je Vlada umjesto da bude ljubomorni čuvar, postala najveća prijetnja građanskim, sekularnim i antifašističkim vrijednostima – kazao je Šehović.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša je, govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, ukazao na važnost insistiranja na životnim temama.

– Jedna smo od rijetkih partija koja, uprkos javnom diskursu prepunom pretjeranog političkog naboja, promoviše drugačiju političku kulturu, ali i fokus stavlja na ekonomske i socijalne izazove, jer od njihovog adekvatnog rješavanja građani mogu da imaju konkretnu korist –  zaključio je Mugoša.

Na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Bijelog Polja, koja je organizovana u susret predstojećem Kongresu Partije, izabran je 21 delegat kao i 4 kandidata za člana novog saziva Glavnog odbora, koji će u novom sazivu predstavljati Odbor.

Imajući u vidu da je predsjednik Ivan Brajović nedavno informisao članove Glavnog odbora da se neće kandidovati za novi mandat, jer želi da na taj način otvori prostor za novu energiju i drugačiji pristup politici koji novo vrijeme moguće zahtijeva, Odbor Socijaldemokrata Bijelog Polja je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika Partije predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića.

Sjednici su prisustvovali i generalni sekretar Danilo Mirotić, kao i predsjednici opštinskih odbora Podgorice i Kotora – Marko Rakočević i Miloš Čelanović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije