Povežite se sa nama

Vijesti

BRANILAC: Marijanović branio svoju i čast Crne Gore

Objavljeno

-

Foto: rtcg
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Andrijevčanin Radomir Rašo Marijanović juče je pušten iz pritvora, nakon što je u subotu uhapšen zbog sumnje da je u tuči sa D.I. odgurnuo drveni sto koji je udario devetogodišnjeg dječaka nanijevši mu tešku povredu, frakturu lobanje

Njegov advokat Mihailo Volkov rekao je za Pobjedu da je sudija Osnovnog suda u Beranama Dragan Dašić juče odbio prijedlog tužilaštva da se Marijanoviću odredi pritvor do 30 dana i naložio da se Andrijevčanin sa slobode brani od sumnji da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nasilničko ponašanje na štetu maloljetnika.

Odluka
Branilac Marijanovića, advokat Volkov smatra da je puštanje njegovog klijenta jedina ispravna odluka.

On je naveo da je sudija ocijenio da je prijedlog tužilaštva za određivanje pritvora neosnovan, odnosno sud je prihvatio stav odbrane da tužilaštvo nije obrazložilo kako bi to Marijanović uticao na svjedoke u ovom slučaju.

Advokat Volkov dodaje i da je sud cijenio to što Marijanović nije osuđivan, što je porodičan čovjek i što se kaje što je došlo do incidenta, a posebno zbog činjenice da je u incidentu povrijeđeno maloljetno dijete.

Marijanovićev advokat najavio je krivičnu prijavu protiv Danila Ivanovića, s kojim se Marijanović potukao, a teretiće ga za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje.

Povrijeđeni devetogodišnjak je Ivanovićev sin.

„Planiramo da podnesemo prijavu protiv Ivanovića za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, zato što je na direktno umišljajan način izazvao Marijanovića, prišao stolu, vrijeđao ga i tako povrijedio njegov nacionalni osjećaj kao Crnogorca“, kazao je Volkov.

Ivanović je, kako je precizirao advokat Volkov, kazao da su Crnogorci kopilad.

Volkov je komentarisao i medijsku kampanju koja je vođena protiv njegovog branjenika, ali i politizaciju incidenta.

„Novinari su odlučivali o krivici Radomira Marijanovića što mislim da je grubo kršenje pretpostavke nevinosti – što ćemo mi dokazati. Mislim da se radi o klasičnom političkom spinu na štetu mog branjenika“, smatra on.

Advokat Volkov je istakao da je siguran u nevinost Radomira Marijanovića.

„Nadam se da ćemo u postupku dokazati da Marijanović nije bio vinovnik incidenta nego da je branio svoju i čast Crne Gore“, zaključio je advokat Volkov.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije