Povežite se sa nama

Društvo

BRĐANIN I ŠVEJDAR: Saradnja sa češkom policijom u borbi protiv kriminala

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Istražitelji crnogorske policije kroz kanale međunarodne saradnje ostvaruju intenzivnu komunikaciju sa češkom policijom i razmjenjuju operativne informacije od značaja za praćenje, otkrivanje i procesuiranje članova kriminalnih grupa, konstatovano je na sastanku v.d. direktor Uprave policije Zorana Brđanina i predsjednikom policije Republike Češke Jana Švejdara.

Brđanin i Švejder su, kako se navodi u saopštenju, razgovarali o strateškim i operativnim pitanjima zajedničkog djelovanja dvije policije.

Kako navode iu Uprave policije, saradnja sa ovom evropskom policijom je od značaja za njih s aspekta suočavanja sa inkriminisanim radnjama sa međunarodnim elementom.

„Istražitelji crnogorske policije kroz kanale međunarodne saradnje ostvaruju intenzivnu komunikaciju sa češkom policijom i razmjenjuju operativne informacije od značaja za praćenje, otkrivanje i procesuiranje članova kriminalnih grupa – je činjenica koja je konstatovana na sastanku“, navodi se u saopštenju.

Brđanin je u razgovoru sa Švejdarom izrazio otvorenost za jačanje oblasti ciljanih potraga koje će sprovoditi ove dvije policije što će doprinijeti još snažnijem odgovoru prema namjeri članova kriminalnih grupa iz Crne Gore da pronađu utočište u evropskim zemljama.

„Reformski put Uprave policije je započet, čvrsto stojim pri stavu da ćemo u namjeri stvaranja moderne policije istrajati, a novi menadžment crnogorske policije je garant da će ovaj proces biti spoveden do kraja“ – naglasio je Zoran Brđanin.

„Posjeta našim kolegama u Crnoj Gori nije slučajna, prepoznali smo i cijenimo spremnost crnogorske policije u odlučnom i čvrstom stavu da stane na put organizovanom kriminalu, te dodao, češka policija računa na crnogorsku policiju kao ravnopravnog partnera u sprečavanju međunarodnog kriminala na evropskom tlu“, kazao je Švejdar.

Brđanin je, kao se dodaje u saopštenju, izrazio zainteresovanost za jačanje saradnje specijalnih jedinica dvije policije, sa akcentom na razmjenu iskustava i praksi u ovoj oblasti, što bi našim specijalnim snagama bilo značajno radi buduće reforme specijalne policijske jedinice Crne Gore.

Švejdar je izrazio interesovanje za upućivanje policijski službenika Republike Češke u Crnu Goru za vrijeme trajanja ljetnje turističke sezone, da zajedno sa ostalim policijama potpisnicama protokola i crnogorskom policijom doprinosu bezbjednosti svojih građana na crnogorskom primorju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije