Povežite se sa nama

Društvo

BRĐANIN-ZELIOLI: Još snažnije protiv prekograničnog kriminala

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Saradnja crnogorske policije sa italijanskim bezbjednosnim službama sadržajna je i snažna, što potvrđuju konkretne policijske akcije sa vidljivim rezultatima, konstatovano je na sastanku v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori Lukom Zeliolijem.

Operativna saradnja crnogorske policije i partnerskih službi Republike Italije je posebno intenzivna na polju sprečavanja svih oblika prekograničnog kriminala, a sagovornici su se saglasili da će ona u narednom periodu biti još snažnija.

Zelioli je kazao da je Italija važan partner Crne Gore, a ekspertska podrška koju pružamo crnogorskoj policiji usmjerena je na unapređenje operativno – tehničkih kapaciteta za još efikasnije rezultate u suzbijanju kriminala, doprinoseći naporima Crne Gore da se pridruži zajednici evropskih naroda.

Brđanin je istakao: „Policija naše države je snažan partner italijanskim agencijama za sprovođenje zakona što je značajno za izvođenje uspješnih operacija koje daju konkretne rezultate, posebno na polju sprečavanja prekograničnog kriminala, od čega benefite imaju Crna Gora, Republika Italija ali i zemlje Evropske unije.“

Konstatovano je da će uskoro biti potpisan Operativni sporazum za borbu protiv droge koji će značajno unaprijediti opertivnu saradnju a posebno imajući u vidu značaj jadranskog prostora i ulogu policija u adekvatnom odgovoru na transnacionalne prijetnje.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije