Povežite se sa nama

Vijesti

BRNABIĆ: Beograd spreman na dijalog, Priština nije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je u razgovorima čula da je više nego očigledno da je Srbija spremna na dijalog i da je očigledno da Priština nije, prenosi RTS.

– Pitali su me šta može da se uradi, ja sam rekla dijalog – navela je Brnabić iz Njujorka.

Ona je apelovala na međunarodnu zajednicu da insistira da Priština počne da primjenjuje dogovoreno u Briselu, posebno da formira Zajednicu srpskih opština. Tokom četvorodnevne posjete, imala je i niz bilateralnih susreta na margini, poput svih lidera koji su se posle godinu dana pauze zbog korone, ponovo sastali u Njujorku.

O kovidu sam imala dosta toga da kažem zato što Srbija jeste pokazala svoju najjaču stranu. Bilo mi je važno da naglasim da je Srbija donirala više od milion doza, ali ono što mi je bilo važno kada pričamo o Kosovu jeste da pričamo nešto o ljudskim pričama jer nisu to brojevi i nisu samo floskule da se tamo teško živi i da Kosovo ostaje teritorija sa najmanje povratnika od svih postkonfliktnih teritorija na cijelom svijetu – rekla je premijerka Brnabić.

O situaciji na Kosovu Brnabićeva je govorili na svim sastancima. A na pitanje da li je bilo povratne reakcije, kaže da je bilo.

– Uglavnom je bila bolja nego što sam očekivala, ali da ne dajem lažne nade, i ja sam dovoljno dugo u politici da znam da može jedno da se čuje na sastanku, a da u praksi bude drugo, ali sam čula da je više nego očigledno da je Srbija spremna na dijalog i da je očigledno da Priština nije. Čula sam takođe i to mi je važno jer me je iznenadilo koliko misle da nikada situacija nije bila ozbiljnija i na ivici sukoba. Pitali su me šta može da se uradi, ja sam rekla dijalog – poručila je Brnabić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije