Povežite se sa nama

Društvo

CAREVIĆ: 13. jul je značajan datum u zlatnoj crnogorskoj istoriji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević čestitao je  svim građanima Crne Gore 13 jul. Dan državnosti, ističući značaj ovog datuma u zlatnoj crnogorskoj istoriji.

“Trinaestog jula 1878. godine na Berlinskom kongresu Crna Gora je dobila svoje međunarodno priznanje. Narod je 13. Jula 1941. godine podigao opšte narodni ustanak protiv okupatora koji je u savezništvu sa domaćim izdajnicima dan ranije govorio da je nemoguće suprostaviti se najvećoj vojnoj sili u porobljenoj Evropi, da se trebamo pokoriti fašistima, da zaboravimo svoju prošlost Vučji Do i Mojkovačku bitku”, navodi Carević.

Kao odgovor na tu sramnu provokaciju, kako je naglasio, naši slavni preci su podigli ustanak ostavljajući nam u amanet da je borba za slobodu najsvetija dužnost čovjekova.

“Danas nas trinaesti jul podsjeća na našu slavnu istoriju, na pretke i potomke jer gledajući u njih zagledani smo i spremni da radimo za budućnost i prosparitet našeg naroda i naše djece”, poručuje Carević.

Napominje da trinaesti jul treba da bude dan sloge i jedinstva jer, kako kaže, “samo ujedinjeni možemo da učinimo naše drustvo još snažnijim, pravednijim i boljim za sve građane”.

“Uvjeren sam da će nas ovaj dan podsjetiti na univerzalne vrijednosti slobode i pravde i da nam daje nadu da zajedno radimo za bolju budućnost svih”, zaključuje Carević u čestitci.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije