Povežite se sa nama

Politika

CAREVIĆ: Država da vrati Sveti Stefan porodici Karađorđević

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Država Crna Gora mora da vrati Sveti Stefan porodici Karađorđević, jer je to imovina koju je bespravno oduzela, kazao je predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević za Novu.rs, odgovarajući na pitanje da prokomentariše pravnu bitku za Sveti Stefan koju vodi porodica Karađorđević koja je 7. aprila 2005. godine podnijela zahjtev za povraćaj imovine koju su, kako tvrde, posjedovali u Crnoj Gori, a koja im je konfiskovana 1947. godine.

Prema pisanju Nove, Karađorđevići potražuju vilu Miločer sa okolinom, uključujući i parcele na Svetom Stefanu, dvorac „Leskovac“ u Rijeci Crnojevića i kuća na Cetinju.

“Karađorđevići vode postupak protiv države i oni će dokazati da je imovina na Miločeru njihova, ali taj proces se odvija mimo opštine Budva. Karađorđevići traže da im se vrati njihova imovina, a ne traže naknadu štete. Manje je bitno koliko to sve vrijedi, oni samo hoće svoju imovinu nazad, to im pripada po zakonu. U svakoj ozbiljnoj državi koja kuca na vrata EU, u predpristupnim pregovorima se kaže da je vladavina prava zagarantovana, pa zato treba biti pravedan”, kazao je Carević.

Porodica Karađorđević je, ističe on, sve pošteno platila Paštrovićima.

“To je prezime čija se istorija vezuje za Sveti Stefan. Iste te Paštroviće je država angažovala da rade na ovom prostoru, da bi ostvarili profit na izgradnji objekata, ali na tuđoj imovini. Država mora da vrati ovu imovinu i to je sve zakonski čisto i jasno. Sada je, međutim, politika umiješala prste, pa je sve prešlo u spor između porodice Petrović i Karađorđević”, ističe Carević.

On je kazao da je “u euforiji stvaranja crnogorske države, vlast ćutala.

“Karađorđeviće zato pojedini gledaju kao okupatore i ne žele da im vrate ono što im pripada. Ipak, ako je država zainteresovana da zadrži tuđe, onda treba pošteno da im plati”, zaključio je Carević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
soko
soko
15.07.2021. 00:43

Ti si Carevicu jedna ljiga, vrati ti ono sto si prepisao na sebe, lopovcino, pih!

Sponzor

Najčitanije