Povežite se sa nama

Region

CAREVIĆ I DODIK U JASENOVCU: SPC je jedinstvena i osnov je srpskog identiteta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Srpska pravoslavna crkva (SPC) je integrisana i jedinstvena i predstavlja osnovu srpskog identiteta, ocijenili su predsjednik Opštine Budva Marko Carević i član predsjedništva BiH Milorad Dodik u Jasenovcu.

Delegacija Opštine Budva predvođena predsjednikom Markom Carevićem na poziv episkopa Jovana prisustvovala je objeležavanju praznika Svetih Novomučenika Jasenovačkih čiji spomen tradicionalno obelježava Episkopija Pakračko – Slavonska. Ove godine se praznik Svetih Novomučenika obelježava zajedno sa uspomenom na osamdesetu godišnjicu od početka rada sistema koncentracionih logora I logora smrti u Jasenovcu.

– Svetu arhijerejsku liturgiju služio je patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje više arhijereja Srpske pravoslavne crkve. Bogosluženju su, osim Carevića, prisustvovali srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, potpredsjednik Vlade Hrvatske Boris Milošević, predsjednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predstavnici Vlade Srbije, princ Filip Karađorđević, Aleksandar Damjanović direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore kao i brojni gosti i vjernici – navedeno je u saoptšenju Opštine Budva.

Tom prilikom Carević se susreo sa Dodikom gdje su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i naglasili potrebu očuvanja srpskog identiteta i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Delegacija Opštine Budva na čelu sa Markom Carevićem i bivšim predsjednikom Skupštine Opštine Budva Đorđijem Vujovićem položila je vijenac na spomenik “Kameni Cvijet” u Jasenovcu koji je posvećen svim žrtvama koje su stradale od strane ustaša u logoru Jasenovac u toku Drugog svjetskog rata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije