Povežite se sa nama

Ekonomija

CBCG: Odlilo se 105,3 miliona eura

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u martu je iznosio 189 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 105,3 miliona, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Neto priliv stranih direktnih investicija, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva u martu je iznosila 83,7 miliona euraa, što je 37,7 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

„Ukupan priliv stranih direktnih investicija porastao je pet odsto u odnosu na uporedni period, što je rezultat rasta dužničkih ulaganja“, navodi se u Biltenu CBCG.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlilo 5,4 miliona euraa, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 99,9 miliona euraa.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 72,5 miliona eura, što čini 38,4 odsto ukupnog. Od toga je u nekretnine uloženo 37,1 milion eura, a u preduzeća i banke 35,4 miliona eura.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 114,4 miliona eura, što je 38,9 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije