Povežite se sa nama

Vijesti

ĆEĆANOVIĆ: Situacija u Katunskoj nahiji veoma izazovna

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović rekao je da je situacija u Katonskoj nahiji i dalje veoma izazovna i da vatrogasci gase požare u mjestima Meoca, Kobilji Do, Prentin Do, Ubla Čevska, Bijele Poljane, Tisovac, Pusti Lisac

„Vjetar i nepristupačan je teren otežavaju nam posao. Dosta kuća je ugroženo. Sve ekipe su na terenu 24 sata i uradićemo sve da spriječimo dalje širenje požara“, rekao je Ćećanović.

On je naveo da sumnja da su neki požari podmetnuti, jer im se dešavalo da ugase požar, a da ih mještani poslije pola sata zovu da ih obavijeste da ponovo gori u njihovom mjestu.

„Susrijeću se i sa situacijom lažnog prijavljivanja požara, pa je apelovao na građane da to ne čine, jer osim iscrpljivanja vatrogasaca i povlačenja sa terena gdje gase požare, može se desiti da pomoć ne stigne do onih kojima je zasta potrebna“, kaže se u saopštenju.

Foto: Prijestonica Cetinje

Ćećanović se zahvalio na pomoći kolegama iz Nikšića, Kotora, Herceg Novog, Budve i Podgorice, Avio-helikopterskoj jedinici Vojske Crne Gore, a posebno Direktoratu za zaštitu i spšavanje sa kojima imaju izuzetnu saradnju.

Cetinjskim vatrogascima po 200 eura

Inače, Prijestonica Cetinje nagradiće sa po 200 eura pripadnike Službe zaštite i spašavanja koji već danima gase brojne požare na teritoriji opštine, najavio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan nakon obilaska vatrogasaca u Katunskoj nahiji.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije