Povežite se sa nama

Društvo

CENTRALNA PROSLAVA: Lovćenac obilježio Dan državnosti Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Centralna proslava Dana državnosti Crne Gore u Srbiji održana je u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu u organizaciji Udruženja “Krstaš”.

O 13. julu, jednom od najvažnijih datuma novije crnogorske istorije, i njegovom značaju za državu Crnu Goru, njene građane i iseljenike, govorila je Dragica Vukotić istoričarka iz Vrbasa.

Predsjednik Krstaša, publicista Nenad Stevović, je istakao da je dva puta u dva vijeka na isti dan, 13. jula, Crna Gora svijetu pokazala svoju veličanstvenost obezbijedivši vječno mjesto u kolektivnoj memoriji svih svojih generacija.

U umjetničkom programu nastupili su Anja Lojpur recitatorka iz Novog Sada, Marijana Vučković i Mila Banović iz Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija” iz Lovćenca.

U okviru svečanosti uručena je zahvalnica pjesniku Tomislavu Šaroviću za dugogodišnju podršku Crnogorskoj biblioteci i čitaonici u Lovćencu.

Moderatorka akademije je bila Isidora Ražnatović, a posjetioci su imali priliku da premijerno pogledaju televizijsku emisiju “Gorštaci u ravnici” koja govori o književnosti i publicistici Crnogoraca u Vojvodini.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije