Povežite se sa nama

Vijesti

CENZURA: Krivokapić naredio ,,brisanje“ Abazovića, Sekulovića i Brđanina

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na koktelu koji je u utorak u Vili „Gorica“ za pripadnike bezbjednosnog sektora pripremio premijer Zdravko Krivokapić bili su prisutni i vicepremijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, ali se oni ne vide na fotografijama i video materijalu koje je objavila Vlada.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, pripadnike bezbjednosnog sektora ugostio kako bi im odao priznanje i zahvalio na požrtvovanosti i profesionalizmu koji su pokazali tokom protesta na Cetinju, kao i na tome što su uspjeli da sačuvaju mir i omoguće ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Crkve Srbije Joanikija.

Kao propratni materijal Vladin tim je u utorak veče poslao medijima i objavio na svom sajtu dvadesetak fotografija i video materijal sa pokrivalicama na kojima se vidi Krivokapić sa policajcima. Ne i čelnici bezbjednosnog sektora, kojih nema ni na jednoj fotografiji i video materijalu!

Na društvenim mrežama takav potez Krivokapićevog tima su uporedili sa taktikom sjevernokorejskog diktatora Kim Džong Una i sovjetskog šefa tajne policije Lavrentija Berija koji su sa fotografija brisali disidente koji su se suprotstavljali vlastima.

Da u noći između subote i neđelje nešto nije štimalo u komunikaciji premijera sa koordinatorom bezbjednosnog sektora Abazovićem, ministrom Sekulovićem i direktorom UP Brđaninom, potvrdilo je i Krivokapićevo vanredno obraćanje javnosti u poneđeljak, kada je on indirektno saopštio kako policijskom akcijom u prijestonici nije rukovodio Brđanin, već da je neko drugi preuzeo komandnu odgovornost.

Krivokapić je tada najavio i da će biti ispitana odgovornost svih u bezbjednosnom sektoru, te da će o tome javnost biti upoznata u narednih sedam dana.

Pobjeda je ranije objavila da je Krivokapić obavijestio lidere parlamentarne većine i pojedine ministre u Vladi da priprema smjene ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina zbog neposlušnosti kada je u pitanju akcija policije na Cetinju.

Za smjenu Sekulovića potrebna je većina od 41 poslanika, dok direktora Uprave policije postavlja i razrješava Vlada na prijedlog ministra unutrašnjih poslova. Sekulović slovi za kadar blizak Uri Dritana Abazovića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije