Povežite se sa nama

Vijesti

CETINJANKA: Dim od suzavca prodirao i kroz zatvorene prozore

Objavljeno

-

Foto: Stevo Vasiljević
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Diplomirana ekonomistkinja sa Cetinja Marina Ljiljanić (1985), preko aktivista Crnogorskog helsinškog odbora, podnijela je pritužbu građanskom nadzoru policije.

Navela je da živi u centru grada i da je bila učesnica demonstracija odnosno preciznije mirnih okupljanja na Cetinju.

“Dana 5.9.2021. godine oko 9 sati u razmaku od po 10 sekundi na mene su bačene tri šok bombe koje su sve eksplodirale u mojoj neposrednoj blizini, jedna na manje od metra od mene. Samo sam pokušavala do dođem do svoje kuće. Dim od suzavca nam je ulazio kroz prozore i svi smo, uključijući i troje maloljetnih ukućana, vezani krpe preko lica ali nije nam puno pomoglo. Hronični sam asmatičar i već danima, od neđelje imam pogoršano zdravstveno stanje zbog čega sam zatražila i ljekarsku pomoć o čemu prilažem medicinsku dokumentaciju. Tri dana nakon intervnecije policije u Njegoševoj ulici ne možemo normalno disati”, kazala je Ljiljanić.

Ona je zatražila da se provjeri da li je profesionalno i dozvoljeno da policajci na nju bačaju u kratkom intervalu, na po deset sekundi, šok bombe iako je na protestu imala pristojno i zakonito ponašanje i nije ničim remetila javni red i mir i da li je u skladu sa standardima policijskog postupanja da se na mirne demonstrante i jedan čitav grad ispali tolika količina različitih hemijskih sredstava.

Ljiljanić je zahtijevala da u postupku kontrole bude navedena pod punim imenom.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije