Povežite se sa nama

Vijesti

CETINJE: Počelo okupljanje kod Lovćenske vile

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na Cetinje uveliko pristižu patriote iz raznih krajeva Crne Gore na protest koji je zakazan kod Lovćenske vile u podne, a protiv ustoličenja mitropolita Joanikija koje je najavljeno za 5. septembar.

Kako javlja naš reporter, grad je prilično pun, a u kafićima nema mjesta.

Na ulicama se mogu vidjeli građani koji nose crnogorske obilježja.

Policija je postavila ograde oko Cetinjskog manastira.

Jutros je na Cetinju osvanuo transparent dobrodošlice „Tuđe nećemo – svoje ne damo!“

Grupa građana Cetinja pozvala sve građane Crne Gore, „koji ne pristaju na okupaciju, izdaju i ropstvo“ da se danas u podne okupe ispred Lovćenske vile i pošalju dostojanstvenu poruku da nijesu teroristi, ali da neće više stoički podnositi „teror kojem su izloženi.“

– I pored brojnih poziva da odustanu od prljavih okupacionih namjera najavljenih za početak septembra u Cetinjskome manastiru, podanička Vlada Crne Gore zanemaruje pozive svojih građana i odlučno djeluje po nalogu Crkve Srbije i države Srbije, saopštila je grupa građana Cetinja.

– Nas koji se protivimo izdajničkoj politici vlasti i svođenju Crne Gore na srpsku pokrajinu, nas koji ne pristajemo na laž da je Crkva Srbije stvarala Crnu Goru odnosno da u njoj bitiše osamsto godina, nas koji baštinimo slobodarsku tradiciju i koji smo pružali utočište svima slobode ištucima – ova vlast želi okovati u bukagije „srpskoga sveta“ i proglasiti nas teroristima – navode oni.

Zbog toga pozivaju sve građane Crne Gore, koji ne pristaju na okupaciju, izdaju i ropstvo, da se 22. avgusta u podne okupe ispred Lovćenske vile i pošalju dostojanstvenu poruku da nijesu teroristi, ali da neće više stoički podnositi „teror kojem su izloženi.“

–  Okupimo se u što većem broju 22. avgusta da ih pozovemo da odustanu od namjere da podanika anticrnogorske politike ustoliče na prijestolu Svetoga Petra. A nakon toga neka razmisle do septembra: ne odustanu li – mi im to svetogrđe dozvoliti nećemo, ma koju cijenu platili. Nije Cetinje postalo gnijezdo slobode čekajuci da okupatori i domaći izdajnici odstupe no srčano braneći ideale koji su Crnu Goru održali kroz vjekove. Pokažimo u neđelju da su nam na srcu ideali građanske, časne, viteške i slobodne Crne Gore, koja ne ljubi lance! Svi na Cetinje! Jer Crna Gora je vaš i vi s njom rođeni vijenac – poručuje grupa građana Cetinja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije