Povežite se sa nama

Vijesti

CETINJSKA URA: Osuđujemo svaki vid nasilja i radikalizacije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Osuđujemo svaki vid nasilja i radikalizacije koji je ovih dana sve prisutniji, saopštili su iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

Iz cetinjske URE dalje navode da bez obzira na različite stavove koje su ovih dana imali, kada je u pitanju aktuelni događaj ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, najoštrije osuđuju jučerašnji napad na odbornika Demokrata Danila Mrvaljevića.

– Pamtimo mnogo teža vremena kada je buktio rat na prostorima bivše Jugoslavije, a naše Cetinje tada bilo prepoznato mjesto suživota i tolerancije. Želimo da takvo bude i danas i za to ćemo se snažno zalagati – naglašavaju iz cetinjske URE.

Iz odbora URE Prijestonice dalje navode da Crna Gora i Cetinje moraju nastaviti da baštine pravo na slobodno izražavanje, političko djelovanje i drugačije promišljanje.

– Želimo Crnu Goru kao demokratsku zajednicu koja će promovisati parlamentarizam i slobodu govora kao najveće vrijednost demokratskog uređenja.

Apelujemo još jednom sve aktere na važnost smirivanja tenzija i davanja zajedničkog doprinosa očuvanju mira i bezbjednosti svih građana – zaključuju iz cetinjske URE.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije