Povežite se sa nama

Vijesti

CETINJSKA URA: Uradili smo sve da do nemilih scena ne dođe, DPS želio građanski rat

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pozivamo nadležne državne organe da utvrde da li je bilo prekoračenja ovlašćenja u postupanju Uprave policije na Cetinju, naročito prema onim građanima koji su na miran način iskazivali svoj protest. Sa druge strane, ništa ne može skinuti odgovornost sa Veselina Veljovića, bivšeg direktora UP, koji je pokušao izvršiti puč, nasilno preuzeti komandu, a na kraju i napao pripadnike policije-, saopštili su iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA povodom događaja koji su se za vikend desili u Prijestonici.

Iz cetinjske URE konstatuju da su prethodnih mjeseci uradili sve kako bi izbjegli nemile scene koje su se mogle vidjeti u Prijestonici.

-Uputili smo više apela i molbi, što kao Odbor, što pojedinačno, glasali u Skupštini Prijestonice za zajedničke Zaključke, obavili više razgovora i upoznali nadležne sa situacijom na Cetinju, insistirali da Glavni odbor Ure apeluje i pozove na razum, dok je za to vrijeme DPS sa svojim kriminalnim i medijskim strukturama, huškao građane, širio propagandu i mobilisao ljude iz drugih gradova-, naveli su iz cetinjskog odbora URE.

Iz URI-nog odbora Prijestonice Cetinje ističu da je, i pored ružnih scena i ispaljivanja velike količine suzavca koja je danima otežavala život građana, Crna Gora prebrodila ozbiljan izazov koji je prijetio da u zemlju izazove nestabilnost, nerede i građanski rat, a što su željno priželjkivale kriminalne strukture bliske DPS i mnoge medijsko-propagandne kuće u regionu, interesno povezane sa DPS.

-Dva dana nakon burnih i nemilih događana u našem gradu, hladnije glave, želimo konstatovati da na kraju niko nije pobjednik, već su u svemu kolateralne žrtve ispali Cetinjani koji su mirno protestovali, kao i oni najstariji i najmlađi građani koji su se u svojim domovima nagutali suzavca i preživjeli veliki stres-, zaključili su oni.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije