Povežite se sa nama

Vijesti

CETINJSKI LIST: Ugašeni svi požari na području Prijestonice

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Požari koji su nedjeljama buktali na području Prijestonice, zahvaljujući kiši koja je sinoć pala, su ugašeni, rekao je za RTV Cetinje načelnik Službe zaštite i spasavanja Miloš Ćećanović.

“Napokon možemo malo da predahnemo. Pala je dobra kiša i u Katunskoj nahiji, na Lovćenu, Njegušima i ugasila sve požare sa kojima smo se mi toliko vremena borili. Sve jedinice su se vratile sa terena sinoć, a danas smo obišli teren i mogu da potvrdim da je sve pogašeno. Gotovo da ne mogu da vjerujem da je došao dan kada mogu to mogu reći”, kazao je za RTV Cetinje Ćećanović.

Za vatrogasce nikada nema odmora, ali ovaj tempo je bio prejak, danima nijesu imali pauze, rekao je on.

“Nakon mjesec i po dana, od prvog jula, kada je krenulo sa požarima nijesmo stajali. Bili smo na izmaku snaga. Svakodnevna borba s požarima nas je iscrpila. Moram izraziti divljenje mojim ljudima koji su istrajavali i koji su bez zadrške svakodnevno išli na teren kako bi suzbili požare. Isto tako veliku zahvalnost dugujem svima koji su nam pritekli u pomoć”, istakao je Čećanović.

Taj odmor opet neće dugo trajati, dan-dva jer moraju uložiti u sređivanje kamiona, koji su ovog puta dobro oštećeni.

“Sad ćemo imati posla oko toga par mjeseci, ali dobro, što je tu sve je bolje od borbe protiv one vatrene stihije”, dodao je Ćećanović.

On je apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom i ne koriste pirotehnička sredstva, kako se ova situacija ne bi ponovila.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije