Povežite se sa nama

Vijesti

ČIRGIĆ: Cilj Vlade je da satre građansku Crnu Goru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Učesnici međunarodnog simpozijuma „Cetinjski filološki dani“ koji su juče, odlukom policije da zatvori hotel „Grand“ na Cetinju, bukvalno izbačeni iz hotelskih soba, razočarani su ponašanjem nadležnih institucija.

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić poručio je da je nebrojano puta aktuelna vlast pokazala da joj je, kako kaže, cilj da satre građansku Crnu Goru i uništi sve njene viševjekovne vrijednosti i sve ono što je postigla od obnavljanja nezavisnosti 2006. godine.

„Svoj odnos prema medjunarodnim prijateljima pokazali su zastrašivanjem i dovođenjem policije i inspektora u hotelu Grand gdje su bili smješteni učesnici simpozijuma“, rekao je Čirgić.

Odlukom policije da zatvori hotel „Grand“ razočaran je i istoričar Boban Batrićević, ali i zatečen.

„Ne ulazimo u razloge zatvaranja ali iskazujemo oštar protest zbog neprijatnosti kojoj su bili izloženi gosti medjunarodnog simpozijuma „Cetinjski filološki dani“. Ovo je prilika da međunarodna naučna javnost vidi kakva je to represija zastrašivanja koju vodi aktuelna vlast”, kazao je Batrićević.

Simpozijum „Cetinjski filološki dani“ okupio je 60-ak renomiranih naučnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Ukrajine, Poljske, Njemačke, Mađarske, Italije, SAD-a te domaće naučnike.

„Šokiran sam i ovo mi je prvi put u životu da dođem u hotel i da mi kažu da moram da idem. U najmanju ruku sam zbunjen. Čini mi se da je ovo podizanje tenzija na Cetinju“, kazao je Dinko Gruhonjić, profesor filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Razočarani su jučerašnjim događajem na Cetinju bili su i ostali učesnici skupa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije