Povežite se sa nama

Politika

CKM: Nijedan okupator Crnoj Gori nije radio što radi sadašnja izvršna vlast

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorska kulturna mreža je sinoć u Nikśićkom pozorištu organizovala program u čast 80 godina od luče slobode.

U programu su nastupili glumci Đorđije Tatić i Sanja Vujisić zatim recitatori Aleksandra Pavlović, Helena Sredanović, Iva Banjević, Andrija Zvizdić, guslar Nikola Krulanović, izvođači Ljubica i Mikica Mirković, Kristina Perković, Alma Hodžić, Grupa Asa Voće, Gradski tamburaški orkestar Pljevlja i Zdravko Đuranović.

“Organizaciom događaja u hramu crnogorske kulture smo željeli da pokažemo da ova kulturna institucija nije mjesto za projekciju sramnih filmova poput onog  Crna Gora podijeljena zemlja već ona služi za organizaciju važnih kulturnih programa”, navode u CKM-u.

Sa žaljenjem konstatuju da se pozivu za učešće nije odazvalo Zahumlje što, ističu, pokazuje neodgovoran odnos njegovog menadžmenta prema ovom važnom datumu crnogorske istorije.

 “Izgleda da učešćem u programu u kojem se promoviše Crna Gora nijesu  željeli da se zamjere novoj lokalnoj samoupravi od koje im zavisi opstanak u udobnim foteljama. Posebno nam je drago što smo uspjeli da na kvalitetan produkcijiski način upriličimo još jedan kulturni događaj u čast velikog jubileja koji Crna Gora slavi”, navode iz CKM-a.

Predstavnik organizacije Aleksandar Damjanović je kazao da se kada je u pitanju obilježavanje 13. jula Nikšić ne može zaobići jer je to grad Ljuba Čupića i heroine Joke Baletić simbola antifašizma.

Damjanović je pozvao Milana Kneževića da se Demokratski front okrene Crnoj Gori i da po mišljenje ne idu u Srbiju već na Cetinje Nikšić i druge crnogorske gradove.

On je kazao da Crna Gora danas nažalost plaća cijenu loše  politike vlade Duška Markovića i Zorana Pažina koji nijesu imali adekvatan odgovor na marketinški trik Srpske pravoslavne crkve “ ne damo svetinje”.

Damjanović je kazao nadovezivajući se na skorašnju izjavu predśednika Mila Đukanovića da u evropski put naše države mora biti utkana građanska Crna Gora i da ne možemo dozvoliti da on za nacionalne Crnogorce bude kaldrma da njime koračajh bez identiteta i kulturnig nasleđa.

On je naglasio da nijedan okupator kroz istoriju Crnoj Gori nije radio što današnja izvršna vlast joj radi.

Predstavnik organizacije je istakao da ćemo iz ove borbe izaći kao pobjednici i da na izborima nijesu poražene crnogorske patriote već političke partije.

Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje svim učesnicima programa i medijima koji su dali doprinos realizaciji ovog važnog projekta.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije