Povežite se sa nama

Vijesti

CKM PITA: Zašto Vlada CG ne uplaćuje sredstva CPC-u?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorska kulturna mreža (CKM) pitala je potpredsjednika Vlade Crne Gore zašto izvršna vlast ne uplaćuje sredstva Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC)

Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović saopštio je da od izbora pa do danas Vlada Crne Gore nije uplatila redovna finansijiska sredstva Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC), koja dobija svaka vjerska zajednica koja djeluje u našoj državi.

„Vlada ovom sramnom odlukom pokušava da satanizuje CPC, kako bi vjerska zajednica nacionalnih Crnogoraca prestala sa djelovanjem. Na ovu odluku koja je prećutno donešena na sjednici Vlade ćuti Dritan Abazović, koji je prvenstveno zahvaljujući glasovima Crnogoraca postigao izborni rezultat po kojem danas uređuje Crnu Goru po pravilima srpskog sveta i Srpske pravoslavne crkve“, rekao je Damjanović.

Evidentno je, kaže Damjanović, da Vlada Zdravka Krivokapića, zajedno sa parlamentarnom većinom, od prvog dana izbora radi na uskraćivanju prava na slobodu vjeroispovijesti građanima koji se deklarišu kao Crnogorci.

„Dok Vlada iz državnog budžeta kupuje podršku Srpske pravoslavne crkve za opstanak, sveštenstvo i zaposleni u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi se grčevito bore za preživljavanje i opstanak. Ovaj čin uskraćivanja podrške Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi je samo jedan u nizu pokazatelja da je ova Vlada anticrnogorska“, rekao je Damjanović.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije