Povežite se sa nama

Društvo

CRNOGORSKI GRAĐANSKI POKRET: Okupimo se svi pod svetom crnogorskom zastavom u Podgorici

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorski građanski pokret 2021 poziva na veliki skup u Podgorici, u petak, 18. juna.

“Mi, ujedinjeni antifašisti i antifašistkinje, slobodoumni i slobodnomisleći građani i građanke, okupićemo se u petak – 18. juna u Podgorici, da pružimo snažan i jasan otpor novom i najopasnijem do sada talasu fašizacije Crne Gore, širenju nacionalne i vjerske mržnje, sprovođenju fizičkog, verbalnog, ali i svakog drugog nasilja prema onima koji su druge nacije, vjere, političkih opredjeljenja, ideoloških građanskih orijentacija,  drugačijeg mišljenja,” navodi se u pozivu.

Oni pozivaju “sugrađane, sve građane Crne Gore, sve rodoljube, sve one kojima se brani i ograničava njihova sloboda, oduzimaju prava zagarantovana Ustavom i zakonima Crne Gore, sve radnike, zemljoradnike, penzionere, državne službenike, taksiste, prevoznike, ugostitelje, nastavnike, učitelje, nezaposlene, studente, policajce, vojnike, profesore, akademike, sudije, tužioce da zajedno dostojanstveno kažemo NE otimanju građanske države.

Dođite iz svih gradova naše Crne Gore sa ljubavlju u srcima i zastavama u rukama pokažimo kako se svoje voli i cijeni a tuđe poštuje.

Neka naše auto-kolone budu obojene crvenom bojom stotina raširenih zastava, neka podgorički bulevari budu u boji naše zastave, neka se crveni toga dana naša Podgorica da je vide sa Lovćena i Durmitora.

Spremajmo svoje zastave za taj dan i neka se sve naše kolone sretnu u srcu Podgorice!”

Auto-kolona iz Podgorice polazi od murala Krstu Zrnovom Popoviću u 19 h i završava šetnjom Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog ispred Skupštine Crne Gore.

„Crnogorski građanski pokret organizovaće mirne, antifašističke šetnje i pokazati otpor svakoj kampanji koja se vodi protiv Crne Gore. Nas ima i ustaćemo na svaki pokušaj urušavanja građanske i antifašističke Crne Gore jer mi druge domovine nemamo.

Sve za Crnu Goru – Crnu Goru ni za šta!” poručuju iz te organizacije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije