Povežite se sa nama

Politika

CRNOGORSKI POKRET: Krivokapić pokazao da je Crna Gora beogradska kolonija, uvrijedio joj dostojanstvo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odlaskom predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića na noge patrijarhu Beogradske patrijaršije, uvrijeđeno je dostojanstvo ove zemlje, poručuju iz Crnogorskog pokreta, odnosno Koordinacionog odbora – Berane.

“Pokazao je da je Crna Gora, kojoj je on na čelu, beogradska kolonija, a on kolonijalni guverner koji vrši vlast za račun Srbije. Izborom Joanikija, opijenoga svetosavljem, za vladiku cetinjske filijale Beogradske patrijaršije, Beogradska patrijaršija pokazuje namjeru da slomi ustavni poredak i zemlju stavi u funkciju Srbije i njenih intersa”, poručuju iz CP.

Kažu i da će samim Temeljnim ugovorom tvrditi što ne mogu dokazati – da je Srpska crkva kroz istoriju bila duhovna okosnica Crne Gore, da je sva crkvena imovina i kulturna baština vlasništvo države Srbije i dokazivaće čime se ne dokazuje – vojno – policijskom silom crnogorske Vlade.

“On nije potpisan juče zbog pritiska koalicionih partnera koji tako simuliraju demokratske uzuse, zahtijevajući da prethodno o njemu bude upoznata Vlada i javnost i da se potpiše u Crnoj Gori. Potpisao se on u Beogradu ili Crnoj Gori i znala to Vlada i javnost prije potpisivanja ne mijenja njegov karakter kao okupacionoga i anticrnogorskoga akta. On će sigurno destabilizovati političke prilike u zemlji i biti uzrok političkih sporova sve dok se crkvena imovina ponovo ne uzakoni u vlasništvo države Crne Gore i Crnogorska crkva ne dobije status domicilne crkve koji je imala do 1918. godine. Protiv temeljnoga ugovora Crnogorski pokret iz Berana ustat će da mu se odupre svim demokratskim sredstvima”, poručuju iz CP.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije