Povežite se sa nama

Ekonomija

CRNOGORSKI POMORCI: Prema sadašnjim mjerama smo diskriminisani, dok turisti mogu slobodno da ulaze u Crnu Goru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Grupa crnogorskih pomoraca koji su trenutno na brodu jedne strane kompanije na Pacifiku obratila se portalu Feral.bar sa apelom da im neko od nadležnih izađe u susret pred skorašnji povratak kući. Ovi pomorci tvrde da su prema sadašnjim epidemiloškim mjerama Vlade oni diskriminisani, dok turisti “mogu slobodno da ulaze u Crnu Goru”.

“Na brodovima smo više od sedam mjeseci, neki čak i 14 mjeseci. Sve to vrijeme smo bez izlaska na kopno, u strogoj izolaciji, skoro kao da smo u zatvoru. Veća grupa nas sada treba da pođe kući u Crnu Goru, gdje je naša Vlada uvela nove mjere, a mi nismo u mogućnosti da uradimo test. Zbog toga nas čeka kućna izolacija od 14 dana, poslije ove višemjesečne izolacije na brodu”, navode u obraćanju.

Smatraju da je takav postupak daleko od korektnog, jer turisti u Crnu Goru dolaze i odlaze bez problema, dok njima trebaju potvrde koje na putu do kuće vrlo teško mogu dobiti.

“Mišljenja smo da Vlada treba da nam olakša dolazak kući, a ne da nam se u ovoj ionako teškoj situaciji dodatno otežava”, navodi se u obraćanju iza kojeg stoje Vasko Čarapić, Zoran Vukčević, Goran Knežević, Zorko Marjanović, Bojan Bjeladinović, Luka Pajević, Luka Adžić i Saša Gogalić.

Oni napominju da je ključni problem što nemaju gdje da urade PCR testove jer nisu smjeli napuštati brodove, navodeći da im ne zabranjuju kompanije izlaz u grad sa brodova, nego države u koje pristaju.

“Sada se na nekim brodovima vakcinišu, zavisi od toga u kojoj su zemlji, na primjer u Kanadi se može. Mi nismo nigdje bili u mogućnosti da se vakcinišemo iako smo voljni bili da platimo i vakcinu i test. Sa drugog broda naše kompanije se vrlo brzo iskrcava takođe velika grupa, petnaestak pomoraca, u istom su problemu kao i mi. Veliko je pitanje da li će u transferu za Crnu Goru biti vremena da se testiramo na istanbulskom aerodromu”, dodaju ovi pomorci.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije