Povežite se sa nama

Magazin

ČUVENI MUZIČAR U BORBI PROTIV GLADI: U njegovim restoranima nema cijena, plaća ko koliko može

Objavljeno

-

Iako su milioneri, Džon Bon Džovi i njegiva supruga kuvaju za siromašne, i to pet puta sedmično/ Foto: Instagram
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Da li možete da zamislite Džon Bon Džovija da radi bilo šta drugo, osim da svira gitaru i uživa u studiju?

Nakon duge karijere i 410 miliona dolara na računu, on vrijeme provodi u restoranu u kojem i kuva i pere. Zajedno sa suprugom drži tri restorana u kojima ljudi plaćaju koliko mogu i ako mogu. Na meniju nema cijena. Često on i njegova supruga spremaju hranu. Otvorio je fondaciju Jon Bon Jovi Soul, koja nastoji “prekinuti ciklus siromaštva, gladi i beskućništva”.

„Soul Kitchen“ je ime za neprofitnu organizaciju koju je osnovao Bon Džovi. Ne postoje cjenovnici, a plaćanje računa je neobavezno. Oni koji su u mogućnosti mogu da ostave 20 dolara, dok oni koji nemaju sredstava mogu da jedu besplatno, a kasnije mogu da volontiraju u kuhinji. Prema podacima, 51 odsto obroka je plaćeno donacijama, a preostalih 49 odsto je pokriveno dobrovoljnim radom.

Moto restorana je zbog toga: „Svi su dobrodošli za naš sto!“

Prvi ovakav restoran otvoren je u oktobru 2011. godine u Nju Džersiju, u kome je rođen Bon Džovi. Drugi restoran je otvoren 2016. godine, u području koje je nastradalo od udara uragana Sendi.

-“Naša misija je oduvijek bila da utičemo na pozitivne promjene i da se bavimo pitanjima gladi i beskućništva. Na našem meniju nema cijena. Dakle, ako ste u mogućnosti vi ćete učestvovati u našem radu: možete da brišete stolove, perete suđe ili radite u našim baštama”, kaže Bon Džovi.

Rezervacija ne postoji. Kako ko dođe, tako se sjeda po redu, pa možete da dobijete mjesto pored potpunog stranca, što doprinosi toploj i prirodnoj atmosferi.

Na meniju su uvijek tri glavna jela, inspirisana američkom kuhinjom, a meni se mijenja svakih 10 dana. Prvo jelo se sastoji od supe ili salate. Glavno jelo se pravi sa bijelim ili crvenim mesom ili ribom, ali dostupne su i vegetarijanske opcije. Na kraju tu je desert, koji se razlikuje od sezone. Obroci su pripremljeni od organskih sastojaka uzgojenih u bašti restorana, koji je vlasništvo nevladine organizacije.

Pored restorana sa besplatnim obrocima, Fondacija Džon Bon Džovi je izgradila i domove za beskućnike, mlade ljude i ratne veterane.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije