Povežite se sa nama

Društvo

CZK TIVAT: Film Borisa Malagurskog neće biti prikazan

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dokumentarni film „Crna Gora – podeljena zemlja“ autora Borisa Malagurskog, ipak neće biti prikazan u Centru za kulturu Tivat 22. juna, kako je to ranije bilo najavljeno, javlja Boka news.

Direktor CZK Neven Staničič potvrdio je da je autor filma odustao od njegove projekcije u Tivtu, ali da je i pored toga, kako je kazao, „film ponovo i opet pobijedio, kao medij i umjetnost, bez obzira na namjere i želje svih koji su zbog višig ciljeva pritiskali, ili popuštali oko njegove tivatske premijere“-

Zbog najave da će u CZK Tivat biti prikazan film Malagurskog, SDP je zaprijetio da će uskratiti podršku koju manjinskoj vlasti koju daje u lokalnom parlamentu.

„Zahtijevamo da se odmah otkaže predstavljanje ovakvog sadržaja. Ovakvi sadržaji sa ovakvim manipulatorskim porukama su neprimjereni za projekcije u tivatskom Centru za kulturu. Autor i njegovi simpatizeri slobodni su da promocije svojih ideja i ideologije vrše u privatnoj režiji a nikako režiji tivatskog Centra za kulturu“, saopštio je ranije potpredsjednik SDP-a i predsjednik OO SDP Tivta Aleksandar Đurović.

Boka news podsjeća da je „Crna Gora – podeljena zemlja“ dugometražni dokumentarni film snimljen uz blagoslov pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i aktuelnog mitropolita Joanikija.

Film koji je u startu bio zamišljen kao dokumentarac o prošlogodišnjim litijama i protestima povodom usvajanja kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, pretvorio se u mnogo opširniju i ozbiljniju priču o sukobima o prirodi identiteta većinskog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori i njene istorije.

U filmu je svoj posljednji intervju dao pokojni mitropolit Amfilohije, a pored ostalih, u flimu govore i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministar pravde Vladimir Leposavić, akademik Matija Bećković, istoričar Jovan Markuš….

Nezvanično, javlja Boka news, fIlm će biti prikazan 23. i 24. juna u Budvi, odnosno u Kotoru.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Bot32
Bot32
09.06.2021. 23:17

Ovo je nastavak fašističke politike, zabrana iznošenja drugačijeg mišljenja, cenzura ne podobnih filmova, što je sljedeće?
Traka oko ruke za Srbe, koncentracioni logori? Sada mi je žao što mi je baba partizanka mrtva, ona bi ovu pošast brzo pospremili.

Sponzor

Najčitanije