Povežite se sa nama

Fudbal

DA, RASIZAM JE ODVRATAN: Ja sam crnac iz Južnog Mančestera i neću se nikome izvinjavati zbog toga

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Stranice Rašforda, Džejdona Sančaa i Bukaja Sake na društvenim mrežama bile su preplavljene rasističkim komentarima nakon promašaja u penal seriji, što je dovelo do toga da je FA objavio saopštenje u kojem osuđuje „odvratno ponašanje“

Markus Rašford se izvinio što je promašio penal u finalu Evropskog prvenstva, ali kaže da se „nikada neću izviniti za ono što jesam“, nakon što je bio žrtva rasističkof zlostavljanje na društvenim mrežama.

Stranice Rašforda, Džejdona Sančaa i Bukaja Sake na društvenim mrežama bile su preplavljene rasističkim komentarima nakon promašaja u penal seriji, što je dovelo do toga da je FA objavio saopštenje u kojem osuđuje „odvratno ponašanje“.

U dirljivoj izjavi u ponedeljak uveče, 23-godišnji Rašford je rekao:

„Mogu da kritikujem svoj nastup tokom cijelog dana. Moj šut nije bio dovoljno dobar, ali nikada se neću izviniti zbog toga ko sam i odakle sam došao “.

Rašford se takođe zahvalio svojim saigračima iz Engleske, sa kojima je stvorio „neraskidivu vezu“ – i mnogim navijačima koji su mu poslali poruke podrške.

„Osjećao sam se kao da sam iznevjerio saigrače. Osećao sam se kao da sam iznevjerio sve. Želio sam da doprinesem timu. Mogu da šutiram penale i u snu, pa zašto ne bih i u finalu. 55 godina. 1 penal. Istorija. Žao mi je“.

„Iako nastavljam da se izvinjavam, želim da poručim mojim saigračima. Izgrađeno je bratstvo koje je neraskidivo. Vaš uspjeh je moj uspjeh. Vaši neuspjesi su i moji.“

„Ja sam Markus Rapford, 23-godišnji crnac iz Vitingtona i Vitenšejva, Južni Mančester. Ako nemam ništa drugo, imam to.

„Za sve ljubazne poruke hvala. Vratiću se jači. Vratićemo se jači.“

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije