Povežite se sa nama

Vijesti

DAČIĆ: Nas samo zanima položaj Srba i SPC u Crnoj Gori

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da niko u Srbiji ne dovodi u pitanje crnogorsku nezavisnost ali da je Beograd zainteresovan za položaj Srba i Srpske pravoslavne crkve (SPC) u toj zemlji.

Dačić je ocijenio da su tenzije u Crnoj Gori povodom najavljenog ustoličenja novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 5. septembra, „drastičan primjer“ korišćenja crkvenog događaja u političke svrhe.

„Ne znam čime bi to moglo da povrijedi bilo koga u Crnoj Gori osim one koji smatraju da ti manastiri i crkve treba da pripadnu takozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Ovdje se u stvari vraćamo na zakon o slobodi vjeroispovesti koji je u međuvremenu promijenjen, ali koji je prijetio da uzme imovinu SPC i dodijeli je CPC“, kazao je Dačić za televiziju Pink.

Naveo je da je za Srbiju bitno da ne postoje „vještački problemi“ u odnosima sa Crnom Gorom.

„Za nas nije aktuelna tema crnogorske nezavisnosti već nas zanima položaj srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori, zanima nas stav Podgorice o političkim pitanjima koja su važna za Srbiju poput Kosova i Metohije. Ne mogu da shvatim da Papua Nova Gvineja ima više razumijevanja za Srbiju po pitanju Kosova od Crne Gore“, rekao je Dačić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
25.08.2021. 11:49

smrad jedan !
sad mijenja Vulina !
/rekao mu AV da onaj odmara ,od pljuvanja po CG/

Sponzor

Najčitanije