Povežite se sa nama

Politika

DAČIĆ PITAO BEČIĆA: Kako priznanje Kosova nije miješanje u unutrašnje stvari Srbije

Objavljeno

-

Foto: Tanjug
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je kolegi iz Crne Gore Aleksi Bečiću da nije on taj koji se miješa u unutrašnje stvari u Crnoj Gori, već se Podgorica umiješala u unutrašnje poslove Srbije priznanjem samoproklamovane nezavisnosti Kosova i usvajanjem rezolucije o Srebrenici.

“Gospodine Bečiću i ostali, sa istom onom istorijskom čvrstinom kojom su naši preci na Skadru dokazali naše bratstvo, obećavam da se u unutrašnje stvari Srbije niko ne može mešati, kao što je Crna Gora uradila priznajući Kosovo kao nezavisnu državu”, naveo je Dačić.

On je u izjavi Tanjugu istakao da ga unutrašnje stvari Crne Gore ne zanimaju, niti se u njih miješa, ali je ukazao na to da ni Kosovo ni Srebrenica nisu u Crnoj Gori i podsetio na učešće predstavnika Crne Gore u proslavi “Oluje”.
“Pa kako priznavanje Kosova nije mešanje u unutrašnje stvari Srbije”, upitao je Dačić.

On je izjavu počeo riječima “gospodine Bečiću i ostali”, a naveo je da ne zna na koga Bečić misli kad kaže “Dačić i ostali”, ali je kolegi izneo uveravanje da su to većina građana Srbije i srpskog naroda u celini.

Dačić je objasnio da je njegov poziv da se mitropolit Joanikije uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori iznijet jedino zato što smatra korisnim da svi lideri vladajuće koalicije, koji su, kako je naveo, pobijedili na talasu svenarodnih litija povodom ataka na Srpsku pravoslavnu crkvu, iznađu rješenje da li mogu da imaju zajedničku politiku, ili će time “vratiti Đukanovića na vlast”.

“Gospodine Bečiću i ostali, upamtite, i Milo je tvrdio da Srbija unosi podijele u Crnu Goru, a istina je samo da ste vi sami odgovorni za vašu politiku i odluke koje izazivaju podele. Bratstvo nije ovo što vi radite već dugi niz godina”, istakao je Dačić.

Podsjetio je da je Bečiću odmah po izboru uputio poziv da posjeti Srbiju jer zaista smatra dvije države i naroda najbližim i bratskim i istakao da nas “preci i istorija obavezuju da probamo da prevaziđemo probleme”.

IZVOR: Sputnjik

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije