Povežite se sa nama

Politika

DAN: U toku konsultacije Đukanovića i Vlade u vezi sa ambasadorima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodjela akreditiva predsjednika Crne Gore posljednji je čin pri imenovanju ambasadora, a prethode mu konsultacije Vlade i predsjednika radi postizanja saglasnosti o prijedlogu, saopšteno je portalu Dana u kancelarija predsjednika Crne Gore.

U toku su konsultacije predsjednika Crne Gore i Vlade o novim ambasadorima Crne Gore, najavljeno je portalu Dana u kabinetu Mila Đukanovića.

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je Đukanović odbio potpisati akreditive za neke kandidate za ambasadore iz kabineta Mila Đukanovića, odgovarajući na pitanje da li je to tačno, ističu da se predsjednik neće izjašnjavati pojedinačno ni o jednom konkretnom imenu.

– Davanje akreditivnih pisama predsjedniku Crne Gore posljednji je čin imenovanja ambasadora. Njemu prethode konsultacije između Vlade i predsjednika radi postizanja sporazuma o prijedlogu, službenog predlaganja i usvajanja prijedloga Vlade te traženja i dobijanja sporazuma od zemlje prijema te dobijanja mišljenja nadležnog parlamentarnog odbora.

Trenutno je u toku postupak konsultacija, tako da postupak još nije dostigao fazu koja bi uključivala potpisivanje akreditivnog pisma za bilo kojeg novog ambasadora. Predsjednik ne izlazi u javnost s pojedinačnim imenima i neće komentarisati nijedno određeno ime – saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Inače, iz kabineta predsjednika Crne Gore nedavno je saopšteno da je ustavna nadležnost predsjednika izdavanje uredbe o imenovanju i opozivu ambasadora, koja nije ni formalna ni protokolarna, već suštinska i meritorna.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije