Povežite se sa nama

Politika

DANILOVIĆ: DPS i Đukanović priželjkuju haos na Cetinju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iza prijetnji da mitropolit Joanikije neće biti ustoličen 4. septembra na Cetinju stoje DPS i Milo Đukanović lično, poručio je lider UCG Goran Danilović.

“Iza svih ovih nemuštih prijetnji spakovanih u molbe i zaricanja da 4. septembra neće biti ustoličenja vladike Joanikija na Cetinju stoji jedna jedina rušiteljska i mrziteljska struktura u Crnoj Gori – jasno je da se radi o DPS-u, o Đukanoviću lično, o zloslutnoj krvomutnji i priželjkivanju haosa. Na svu sreću mala je to snaga, ali na nesreću mala je i pamet”, poručuje Danilović.

Kaže da jedini koji nikada nije imao pravo da stoluje na Cetinju je ovaj što navrati u Rezidenciju Predsjednika Crne Gore.

“Jedino njemu se može poručiti „Nije dostojan“! Nisu Cetinjanima uzeli budućnost golobradi bogoslovi, popovi i kaluđeri, nego uredno izbrijani i nabrijani politički komesari koji su svako nepočinstvo i izdaju Cetinja pokrivali nekadašnjom slavom Petrovića, falsifikovanim simbolima jednog mučeničkog trajanja i urlikom „ne dajte me, ja sam vaš“!”, navodi Danilović.

Posljednja, kako kaže, predstava željnih razdora i nesreće samo je najbolja pokrivalica za, dodaje Danilović, „epsko“ pljačkanje jednog kraljevskog grada i posljednji grč jedne hoštaplerske politike.

“Mitropolit Joanikije bio je na Cetinju i onda kada je Milo Cetinjane žigosao kao izdajnike – nisu to svi zaboravili. 1. septembra 1992. godine postavljen je za nastojatelja Cetinjskog manastira, nastavnika i glavnog vaspitača u novoobnovljenoj Cetinjskoj bogosloviji. 1995. godine unaprijeđen je u čin protosinđela i postavljen za v.d. rektora Cetinjske bogoslovije. Na Cetinju je i Hirotonisan za episkopa od strane Patrijarha srpskog gospodina Pavla, uz sasluženje mitropolita Amfilohija i još 12 arhijereja, 3. juna 1999.”, ističe Danilović.

Jasno je, navodi Danilović, šta i ko stoji iza ove najavljene „pobune“ i poruka o nedostojnosti.

“Đukanović mora znati da smo dobro naučili da je njegovo ćutanje odobravanje te da najodanije zakuva metež onda kada pobjegne gdje god, na ljetovanje ili zimovanje, u Dubai ili na Floridu. Ipak, Predsjednik Crne Gore neće pobjeći od odgovornosti ni za minulo, ni za buduće sijanje mržnje. On je na Cetinju dođoš, a mitropolit Joanikije je s Cetinjem podijelio jedino bogatstvo koje mu je preostalo – život, i to onaj monaški”, naveo Danilović.

Đukanoviću se, bez okolišenja, poručuje Danilović, mora staviti do znanja da bi mu se zakulisne radnje u vezi ustoličenja mitropolita Joanikija, mogu vratiti s kamatom.

“Grupe ostrašćenih i „jurodivih šefa radi“, koje DPS-ova prethodnica i koalicioni parteri molećivo-prijeteći guraju u „otpor“ i atak na Cetinjski manastir, mogle bi se pretvoriti u narod koji će s Bulevara Svetog Petra, iz zgrade Predsjednika, ispratiti njega lično, davno nedostojnog mjesta i funkcije koju obavlja. I nećemo se kriti, i nećemo ga mnogo moliti. Nauk koji može izvući iz ovoga teksta je ljekovit; ne podgrijavaj razure i ne igraj na primitivizam – sjedi đe si, ni za tu nijesi“, zaključio je Danilović u izjavi za medije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RiR
RiR
11.08.2021. 23:20

Vi hoćete da napravite haos -okupatori CPC -izdajnici i lažovi !
odgovara vam samo lažna istorija ,otimačina svega CG ,vaši nalogodavci bili su 450 g.pod turskom -kratko budjenje Srbije tek 1804 god./pod Karadjordjem/na pisanje Srbije da je CG pomogne nijesu htjeli ni SV.Petar CT niti NJegos…NJegos nikad nije kročio u Srbiju- eto…bio je preko Slovenije i dan danas se zna kavana dje je konačište i puno detalja …

Sponzor

Najčitanije