Povežite se sa nama

Vijesti

DANILOVIĆ: Policija će prepoznati rizike na Cetinju, neće biti ni rata ni vanrednog stanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Koliko god se najavljivale tenzije u nedjelju na Cetinju, siguran sam da će policija znati da prepozna rizik, poručio je lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović za Gradski radio.

On je, komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da ne može garantovati bezbjednost građanima i novinarima, ocijenio da 5. septembra u Prijestonici neće biti ni rata, niti vanrednog stanja.

Danilović smatra i da je nemoguće garantovati bezbjednost onome ko je spreman da druge podvrgne riziku.

– Na skupu bi trebalo da bude pravno ili fizičko lice odgovorno za red i koje bi trebalo da vodi redarsku službu. Ništa od toga ne postoji, već organizatori pitaju policiju da li je spremna da im garantuje bezbjednost – istakao je Danilović, bivši ministar unutrašnjih poslova u Vladi izbornog povjerenja.

Kaže i da je problematično što će predsjednik države Milo Đukanović i poslanici opozicije biti na skupu koji, kako tvrde u Vladi, nije prijavljen nadležnim organima.

– Pitam predsjednika šta će uraditi da skup protekne bezbjedno. Nevjerovatno je da Đukanović, kao štićena ličnost, očekuje da mu bude garantovana sigurnost, dok je na neprijavljenom skupu – poručio je Danilović.

Izvor: Gradski

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije