Povežite se sa nama

Ekonomija

DANILOVIĆ: Ujedinjena CG će glasati za budžet

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Što se tiče Ujedinjene Crne Gore predlog Budžeta za ovu godinu mogu već sjutra staviti na izjašnjavanje – glasaćemo za, saopštio je poslanik te partije Goran Danilović.

„Podržaćemo ga ne zato što je najbolji i što smo uvaženi tokom njegovog koncipiranja, nego zato što se nećemo pregoniti sa Vladom i pojedinim ministrima preko leđa korisnika budžeta. Imamo tu obavezu prema zdravstvu, prosvjeti i poniženoj policiji“, naveo je Danilović.

On je kazao da je bila obaveza premijera da se pojavi na sastanku sa svim predstavnicima parlamentarne većine i da razjasnimo pojedinosti.

„To se, međutim nije dogodilo – bilo je, valjda, prečih stvari. Naša je obaveza da kritikujemo Vladu, da pohvalimo svaki potez koji hvalu zaslužuje, ali nikada nećemo služiti ni njoj, ni ostatku parlamentarne većine“, saopštio je Danilović.

On je pozvao i druge poslanike da podrže predlog Budžeta, „a potom sjednemo i dogovorimo se uz potpise o tome kako dalje“.

„Nažalost, i šest mjeseci nakon konstituisanja Vlade, svi rade ono za šta nismo birani. Nadam se da ćemo konačno shvatiti da Crkva ima svoje domaćine i mudre glave, da su nekako upravljali povjerenim i bez nas, da umiju da biraju i izaberu i bez naše pomoći, odnosno, uprkos njoj, a da je naš zadatak nešto drugo. Usvojimo budžet i dogovorimo se kako dalje. To je naša jedina obaveza kojoj moramo biti dorasli ili da se razilazimo“, poručio je Danilović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije