Povežite se sa nama

Društvo

DEMOKRATE DOKAZUJU SVOJE SRPSTVO: Crkve na Svetom Stefanu daju Joanikiju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitropolija crnogorsko primorska  zvanično će biti upisana kao vlasnik četiri crkve na ostrvu – grad hotelu Sveti Stefan

„Odlučno nastavljamo sa pravednim pristupom svim društvenim pitanjima; danas, nakon što smo Islamskoj zajednici vratili džamiju u Pljevljima, Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj vraćamo imovinu na Svetom Stefanu“, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Iz te partije su kazali da su se na sekularnu državu najviše pozivali oni koji sekularizam nijesu tumačili kao odvojenost crkve od javnih institucija, „što ono u biti jeste“.

„Njihovo tumačenje pojma sekularizma bilo je podređeno ličnim potrebama, prijateljskim i kumovskim vezama i uskostranačkim interesima. Na sekularizam su se pozivali dok su džamiju u Pljevljima pretvorili u naplatni punkt, a crkve koristili kao turističke atrakcije od kojih se naplaćuju birani pojedinci. Ne cijeneći vjerujući narod, bez obzira kojoj vjeri pripadao taj narod, vjerske objekte su otuđili od vjerskih zajednica, lišili ih svega duhovnog i dodijelili im najprizemnije funkcije“, saopštila su Demokrate.

Poručuju da su Demokrate od prvog dana stali u odbranu svetinja – pravoslavnih, katoličkih i islamskih.

„Kada je trebalo braniti Crkvu od njihove pohlepe, Demokrate su, vođeni čašću i potrebom za pravdom, nepokolebljivo bili uz Crkvu i vjerujući narod i odlučno i istrajno stali u odbranu svetinja. Kada je trebalo braniti džamije od njihovog razbojništva, Demokrate su bile tu da svaku džamiju pojedinačno brane“, poručuje se u saopštenju.

Demokrate su kazale da su ih za politikanstvo optuživali oni koji su poharali vjerske zajednice.

„Zato im danas poručujemo da upravo mi vraćamo imovinu koju su otuđili od vjerskih zajednica. Vraćamo je onome kome i pripada i da konačno vjerski objekti budu mjesto duhovnog okupljanja naroda, a ne mjesto za naplaćivanje računa ili bogaćenje kompromitovanih pojedinaca. Nedavno smo džamiju u Pljevljima vratili Islamskoj zajednici, da ona opet bude mjesto molitve i mira. Danas vraćamo MCP četiri crkve koje se nalaze na Svetom Stefanu, kako bi one opet služile vjerujućem narodu i bile mjesto ljubavi i sloge“, piše u saopštenju Demokrata.

Uvažavajući vjerski pluralizam i cijeneći duhovnost svakog pojedinca, kako navode, aktivno rade na zadovoljavanju pravde kad su vjerske zajednice u pitanju, „sa nadom da one nikada više neće biti žrtve pohlepe ma kog pojedinca ili režima, već svetionik vjernog naroda i mjesto njihove neraskidive veze“.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
01.07.2021. 16:06

Naravno ,srpskim crkvama,srpskim popovima -pederima,ne naučiste ništa o istorije crnogorske crkve -demokratski “mir je naša nacija”…

Popay
Popay
02.07.2021. 13:15

Kome dajete naše,stoko?!

nijemojavlada
nijemojavlada
02.07.2021. 20:50

Bečiću – OSTAVKA! Ko si ti da POKLANJAŠ CRNOGORSKO???

Sponzor

Najčitanije