Povežite se sa nama

Politika

DEMOKRATE: Sve što Vlada usaglasi sa predstavnicima Crkve, za nas je prihvatljivo

Objavljeno

-

demokrate
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Proces usaglašavanja i potpisivanja temeljnog ugovora sa Crkvom, kao i u slučajevima sa drugim crkvama i vjerskim zajednicama sa kojima je potpisan ranije, je u nadležnosti Vlade odnosno izvršne vlasti, saopštavaju Demokrate.

“Sve ono što Vlada usaglasi sa predstavnicima Crkve za nas je prihvatljivo i to smo više puta kazali”, naglasile su Demokrate.

Ističu da su sigurni da predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije izgovorio ono što je navedeno u tekstu kada su Demokrate u pitanju, jer se Demokrate nikad nijesu protivile zaključenju temeljnog ugovora, jer je temeljni ugovor zaključen i sa ostalim crkvama i vjerskim zajednicama.

“Svi istupi u javnosti proteklih mjeseci koje smo imali prilike da čujemo od predstavnika državne i crkvene vlasti na različitim nivoima su išli u pravcu da će se nakon usaglašavanja temeljni ugovor potpisati u Crnoj Gori, što su crkvene vlasti i najavile. Zašto sada imamo neke nove momente i to baš u ovim trenucima, nije na nama da sudimo, jer bi moglo biti shvaćeno kao miješanje u pitanja u koja ne treba da se miješamo saglasno Ustavu Crne Gore, ali svakako ostavljamo građanima i javnosti da izvode zaključke”, zaključuju Demokrate.

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije