Povežite se sa nama

Društvo

DEVASTACIJA LJUBOVIĆA: Iz Glavnog grada kažu da ruše po planu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Gradonačelnik Ivan Vuković kaže da se svi radovi odvijaju po važećem planu, a iz GP URA traže brzu reakciju kako bi se Ljubović zaštitio od potpune devastacije.

Fotografije bagera koji ruše podgoričko brdo Ljubović juče su preplavile društvene mreže uz osudu građana i ekoloških aktivista.

Nadležni organi tvrde da se sve radi u skladu sa zakonom i planovima i da se na tom mjestu „komunalno oprema“ obližnja stambena-poslovna zgrada koja će ubrzo dobiti ulicu sa parking mjestima.

„Radovi podrazumijevaju izgradnju saobraćajnice dužine 350 metara, javnu rasvjetu, vodovod, atmosfersku i tk kanalizaciju, armirano-betonske zidove, 50 parking mjesta i pejzažno uređenje sa 68 sadnica kamfora i liriodendron tulifera“, dodali su iz Glavnog grada.

“Sve zelene oaze našeg grada na udaru su bagera, kopača i nezajažljivih apetita građevinskih kompanija i privilegovanih pojedinaca. Sve to prate izgovori da se to mora, a sve se mora zbog povlaštenih biznismena, ali se za građane ne mora ništa.

Kao djeca ovog grada, nećemo dozvoliti da svjedočimo nestajanju Ljubovića i Gorice jer njihovim nestajanjem nestajemo i mi”, poručila je, ispred Koalicije za održivi razvoj (KOR) Tamara Milošević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije