Povežite se sa nama

Društvo

Đukanović čestitao Dan opštine: Bijelo Polje postao grad stabilnog i dinamičnog razvoja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Savremeno Bijelo Polje, bogato ljudskim i prirodnim resursima, postao je grad stabilnog i dinamičnog razvoja, koji ubjedljivo jemči osjetno bolji kvalitet života svojim građanima – kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitajući dan ove opštine.

On je, u čestitki predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjednici Skupštine Nemši Omerhodžić, odbornicima, te svim građanima Bijelog Polja, naveo da je upravo to snažan motiv za nastavak politike podsticanja razvoja preduzetništva u centru sjevernog regiona naše države i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta.

– Posebno za mlade ljude, koji će svojim znanjem i entuzijzmom učiniti neupitnom evropsku budućnost grada. Takvim pristupom i prepoznatljivim preglaštvom žitelja Bijelog Polja, uspjećemo da se zajednički izdignemo i iz posljedica krize izazvane pandemijom kovid-19 virusa – poručio je Đukanović.

Za razvojne rezultate Opštine Bijelo Polje, dodaje, zaslužna je lokalna uprava, koja umješno, u saradnji s Vladom i drugim institucijama na državnom nivou, doprinosi i sveukupnom napretku Crne Gore, kao članice NATO-a, zemlje na poodmaklom putu ka EU i višedecenijskom faktoru regionalne stabilnosti.

– Bijelo Polje predstavlja prepoznatljiv simbol multietničnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, što smo u Crnoj Gori s posebnom odgovornošću baštinili, uspješno odolijevajući sve većim izazovima. Ponosno čuvajući slobodarsku i antifašističku ideju izgrađivali smo čvrste temelje savremenog demokratskog društva – istakao je Đukanović.

Izražava nadu da će i aktuelna Vlada, u vremenu trajanja svog mandata, prepoznati potencijale Bijelog Polja i nastaviti sa strateškim ulaganjem u ovaj grad i sjevernu regiju naše države.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije