Povežite se sa nama

Vijesti

ĐUKANOVIĆ: „Crna Gora jedina članica UN-a koja nema svoju vladu“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik države i lider DPS-a Milo Đukanović ocijenio je da su događaji na Cetinju pokazali kako je Crna Gora možda jedina nezavisna država u svijetu, te jedina država članica Ujedinjenih nacija (UN) koja nema svoju Vladu, već je ona, kako je kazao, stručna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC)

“Kada se ta Vlada našla u dilemi da li da zaštiti svoju Prijestonicu kao simbol crnogorskoga slobodarstva i državnoga trajanja, ili da slijedi agresivni slijepi naum Srpske pravoslavne crkve da pokori Cetinje i da time pokuša da pokori Crnu Goru, ta Vlada nije imala nikakvu dilemu, već je sve svoje rezerve, uključujući i bojne otrove, stavila na raspolaganje Crkvi Srbije da pokori Cetinje i Crnu Goru”, rekao je Đukanović na opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a Nikšić.

On je podsjetio na obećanja i najave aktuelne vlasti da će osloboditi Crnu Goru, te da će naša država biti društvo pravde i vladavine prava, gdje će slijediti vrijeme punog ekonomskog prosperiteta.

“Danas smo godinu dana kasnije od tih promjena i otprilike pola godine nakon promjene vlasti u Nikšiću, vidjeli da su zaista imali ozbiljnu namjeru kada su najavili da će nas osloboditi od oslobođenja koje su donijeli partizani i antifašisti i to brutalnim atakom na građansku, sekularnu i evropsku Crnu Goru” istakao je Đukanović.

U dijelu svog izlaganja koje se odnosilo na jačanje povjerenja građana prema Demokratskoj partiji socijalista, Đukanović je poručio da su u partiji pravilno pročitali poruku koju su građani dali na izborima.

“Na centalnom nivou smo održavanjem Kongresa, sagledavanjem svojih slabosti i promjenama koje smo napravili u samom licu partije napravili duboke promjene i pokazali svoju želju, odlučnost i sposobnost da otklanjamo slabosti i da i dalje Demokratsku partiju socijalista preporučimo kao najbolji mogući izbor na crnogorskoj političkoj sceni”, rekao je predsjednik DPS.

Rekao je da je Demokratska partija socijalista pokazala da se prave vrijednosti mogu braniti ne samo iz vlasti nego i iz opozicije, i to ako postoji jasna vizija i ako se posjeduje moralna i svaka druga čvrstina da se istraje na toj svojoj viziji.

“DPS je to pokazao i tokom ovih godinu dana, zato ja mislim da nema nikakve sumnje da će DPS biti stožer tih promjena koje slijede”, zaključio je Milo Đukanović.

Inače, na izbornoj konferenciji DPS-a Nikšić, izabrano je 130 novih članova Opštinskog odbora, a u sastav po funkciji ulaze i odbornici u Skupštini opštine Nikšić.

U cilju reformi partije, 49% je novih članova koji do sada nijesu bili u organima partije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije