Povežite se sa nama

Region

ĐUKANOVIĆ NOVOJ CRNOGORSKOJ VLASTI: Vučića nazivate izdajnikom za ono što vi radite, a što on nije uradio!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

piše: Vladimir Đukanović, poslanik i funkcioner Srpske napredne stranke

Ko je izdajnik?

1. Aleksandar Vučić je saradnik Mila Đukanovića i on ga održava na vlasti. Zajedno sa njim on radi protiv Srba u Crnoj Gori i SPC.

Dugo je ovo bila jedna skandalozna matrica kojoj su pribegavali tzv. profesionalne patriote u Srbiji u sadejstvu sa navodnim velikim vernicima u Crnoj Gori koji su se zaklinjali u nikad viđeni zavet mitropolita Amfilohija u kome se navodi da će se do kraja boriti za sveto Kosovo i Metohiju. Među njima, jedan od najglasnijih, bio je upravo Zdravko Krivokapić. Tobože čedo blaženopočivšeg mitropolita, uspeo je za samo nekoliko meseci da se odrekne svega u šta se zaklinjao. Najpre Crkve sa kojom stalno izbegava da potpiše temeljni ugovor uz sulude izgovore, a potom i svega ostalog. Baš je on taj koji je vratio u život DPS, jer je zajednički sa poslanicima Mila Đukanovića izglasao rezoluciju o Srebrenici. Znači, izglasao je obavezujući akt po kome je Srbe označio kao genocidne, što inače nije slučajno jer je tako za bilo koji srpski zahtev u Crnoj Gori stavio prepreku sa kojom će predstavnici nekih drugih naroda izlaziti kao argumentom da ko smo to mi da nešto tražimo kada smo činili genocid. Baš me zanima šta bi mu blaženopočivši mitropolit rekao da je doživeo onu bruku u crnogorskom parlamentu. Za današnjeg mitropolita Joanikija dobro znam šta mu misli. Pride, zajedno sa Milovim poslanicima srušio je sopstvenu vladu, jer su poslanici DPS smenili ministra koga je sam Zdravko birao. Otuda, više je nego očigledno ko je danas najveći saradnik Mila Đukanovića i ko DPS vraća u život. Toliko o izdaji i ko je izdajnik.

2. Vučić će izdati Kosovo i priznati nezavisnost. On će Srbiju uvesti u NATO i sve radi protiv Rusije.

Ovo je konstantna matrica već osam godina unazad, odnosno od kada je došlo do smene vlasti u Srbiji. Pripadnici bivšeg režima u Srbiji poput Đilasa, Jeremića, Mlađe Đorđevića i sličnih sa svojim pajtosima u Crnoj Gori stalno su ovo ponavljali, neretko dovodeći i samog blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija u zabludu. Danas kada su ta „velika mitropolitova čeda“ preuzela vlast niko da se drzne da povuče priznanje nezavisnosti Kosova. Naprotiv, albanskom faktoru se više nego ikad izlazi u susret šta god da zatraže, dok se Srbi proglašavaju za genocidan narod. Nisam primetio da žele Crnu Goru da izvedu iz NATO, već naprotiv sve čine da prodube saradnju, a o skidanju sankcija prema Rusiji i uspostavljanju odnosa sa Ruskom Federacijom nema ni govora. Na sve to, ponovo Crna Gora šalje delegaciju da proslavi sa ustašama zločinačku akciju „Oluja“. Patriotski, zar ne? Baš kako je inače blašenopočivši mitropolit razmišljao? Za to vreme Vučiću ne pada na pamet da prizna nezavisnost Kosova, još mu manje pada na pamet da Srbija uđe u NATO, a sa Rusijom imamo nikad bolje odnose. Oprostite, ko je izdajnik?

3. Vučić stalno radi protiv Srba u Crnoj Gori

Za sve ove godine od kada je Vučić na vlasti Srbija je toliko investirala u opstanak srpskog naroda da kako reče moj prijatelj Gojko Raičević od kralja Aleksandra se toliko nije učinilo. Izgradnja Srpske kuće, jačanje srpskih kulturnih organizacija, jačanje srpskih medija, pomaganje oko izbora da se spreče lažni birači da glasaju, pomaganje da Srbi iz Crne Gore koji žive u Srbiji dobiju mogućnost da glasaju na izborima u Crnoj Gori, ulaganja u ekonomiju Crne Gore, dobavljanje vakcina protiv kovida za Crnu Goru, izgradnje hramova SPC i njihovo obnavljanje širom Crne Gore… Što da se ne kaže, Srbija je ta koja je značajno bunt naroda kroz litije protiv skandaloznog zakona o verskim zajednicima najviše pomogla. Za to vreme, nova crnogorska vlast, lažno srpska, nije se udostojila da prečisti birači spisak i da donese zakon po kome građani Crne Gore koji žive u Srbiji mogu da glasaju na crnogorskim izborima. Dodatno, još ne dozvoljavaju srpskom proteranom ambasadoru koga je režim DPS proterao da se vrati u Podgoricu. Bitno je da sa lažnom državom Kosovo razvijaju odnose. I sada, opet pitam, ko je izdajnik?

Sve u svemu, ostajem pri stavu da se svako ko je digao ruku u skupštini Crne Gore za skandaloznu rezoluciju o Srebrenici zabrani ulazak u Srbiju, kao i svim članovima crnogorske vlade sa sve Zdravkom Krivokapićem dok je na njenom čelu koji su tu rezoluciju predložili.

„Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka“

Petar II Petrović Njegoš

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije