Povežite se sa nama

Vijesti

ĐUROVIĆ: „MA je ugasio DPS, To Montenegro opravdao očekivanja“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević je u pravu kada kaže da je ugrožena egzistencija visokoobrazovanog kadra iz MA, da su izgubljeni brend i vrijeme, ali zaboravlja da doda da je sve to izgubljeno za vrijeme vladavine njegove partije, koja je rukovodila sa MA tako dobro da je ostavila kompaniju sa 160 miliona eura duga, kazao je član Borda direktora „Air Montenegro“ i potpredsjednik URA Goran Đurović

Rakočević je ranije danas izjavio da je turistička sezona je dokazala da je gašenje Montenegro Airlinesa (MA) pogrešna odluka vlasti.

“Kompaniju je njegova partija ostavila i sa izdatim državnim garancijama za avione preko 40 miliona eura, sa potpuno zapostavljenom flotom i zaposlenima kojima nisu plaćali poreze i doprinose. Poslanik Rakočević bi morao da zna da je kao rezultat tako lošeg upravljanja njegovih partijskih kolega u MA došla i zabrana od strane Agencije za zaštitu konkurencije za bilo kakvom državnom pomoći MA, a to je značilo i kraj rada kompanije”, kazao je Đurović.

Svjesna potrebe za nacionalnom avio kompanijom, kaže on, nova Vlada je uradila jedini mogući potez a to je osnivanje nove avio kompanije „To  Montenegro“, u rekordnom roku.

“Na ovaj način sačuvani su avioni od zaplijene zbog neplaćanja rata od strane MA i data šansa velikom broju visokokvalifovanog kadra da radi u novoj nacionalnoj kompaniji”, kazao je Đurović.

On ističe da je nedavno i Italija ugasila svoju nacionalnu kompaniju, čuvenu „Alitaliju“, takođe zbog velikog duga, i osnovala novu kompaniju „ITA“, što ukazuje da je u ovim situacijama gašenje jedini model.

„To Montenegro već u prvim mjesecima svog rada, prevozom velikog broja putnika tokom turističke sezone, potvrđuje opravdanost osnivanja. Otvaranjem novih destinacija i dobrim upravljanjem, nova kompanija ima priliku da bude most građana CG sa EU i drugim međunarodnim adresama”, zaključio je Đurović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Vanja
Vanja
29.08.2021. 18:49

Ovome samo.pogledajte knjige malo. Sve za keš. Bez pdv. Decenijama. Kad idenu Srbiju da placa robu nosi keš sa sobom.

Sponzor

Najčitanije