Povežite se sa nama

COVID-19

DO 30 DANA: Zatvaraće objekte zbog nepoštovanja mjera

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U slučaju da ugostiteljski objekat više od jednom prekrši mjere zaštite od koronavirusa, narednom prilikom se zatvara 15 do 30 dana, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Ministarstvo, u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, upozorava vlasnike ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata kao i priređivače igara na sreću da će se kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti bez oklijevanja kažnjavati.

Oni su upozorili da kažnjavanje neće samo biti novčano, već i zatvaranjem i pečaćenjem objekata u trajanju od tri dana.

“Ministarstvo očekuje da privreda, kojoj smo maksimalno izašli u susret i stvorili uslove za rad i dobru turističku sezonu, odlučnije uvaži svaki život u Crnoj Gori, svako radno mjesto i napore kompletnog zdravstvenog sistema. Nažalost, sve naše dosadašnje molbe nijesu urodile plodom u obimu u kom je to profesionalno bilo očekivano. Odsustvo društvene i profesionalne odgovornosti u ovom trenutku bez izuzetka biće kažnjavano”, navodi se u saopštenju.

Isto tako, ponavljaju da je za prisustvo svim masovnim manifestacijama, uključujući posjete noćnim klubovina, neophodno predočiti potvrdu da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19 ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48h ili pozitivnog rezultata serološkog testa – antitijela klase IgG koji nije stariji od 90 dana.

“Aktuelne mjere važe do 30. jula uz napomenu da će se, u slučaju promjene epidemiološke slike, one bez odlaganja prilagođavati situaciji na terenu”, zaključuju iz Ministarstva.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije