Povežite se sa nama

COVID-19

DOBRA SARADNJA: Mađarska donirala Crnoj Gori 200 hiljada vakcina

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na podgorički aerodrom stiglo je 200 hiljada doza Sinofarm vakcina, koje je Crnoj Gori donirala Mađarska, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja

U ime mađarske vlade donaciju je uručio ministar vanjskih poslova i trgovine Petar Sijarto.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je, prilikom uručenja donacije, istakla da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada, pokazala visok stepen solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.

„Danas imam posebno zadovoljstvo da obavijestim crnogorske građane da je Mađarska donirala našoj zemlji 200 hiljada Sinofarm vakcina, što je od neprocjenjivog značaja jer dolazi u pravom trenutku u Crnu Goru“, rekla je Borovinić Bojović.

Na taj način, kako je navela, nastavlja se masovna vakcinacija protiv koronavirusa.

Borovinić Bojović je zahvalila mađarskom ambasadoru u Crnoj Gori Jožefu Neđešiju, Vladi Mađarske, ministru vanjskih poslova, a posebno ministru ljudskih resursa, Miklošu Kašleru, koji su zajedničkim aktivnostima uspjeli da obezbijede veoma vrijedu donaciju za Crnu Goru.

„Ovo je prilika i da još jednom pozovem naše građane, koji to do sada nijesu učinili, da se vakcinišu, kao i da poštuju mjere, jer će na taj način zaštiti svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih“, poručila je Borovinić Bojović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije