Povežite se sa nama

Region

DODIK ODGOVORIO ŠEFU BRITANSKE DIPLOMATIJE ZBOG STAVA O SREBRENICI: Srbi neće učiti istoriju koju vi pišete!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je izjavu šefa britanske diplomatije da je “genocid u Srebrenici jedan od najgorih na tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata”, rekavši da je najveće zločine koje će čovječanstvo pamtiti počinila imperija čiji je Dominik Rab ministar, ali i da se imperijama ne sudi, one, kazao je, računaju na zaborav, štaviše rade vrijedno na njemu.

Dodik je odgovorio da britanski ministar i ostali svjetski moćnici neće i ne žele da o događajima u Srebrenici govore činjenicama.

“Zato nas opet bombarduju, ovoga puta neistinom koju su napisali za nas isto onako kako su je pisali za milione nevino pobijenih širom sveta u britanskim kolonijalnim pohodima”, rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

Bilo bi, kaže, ljekovito da na primjer za te žrtve organizuju dane sjećanja umjesto što to rade za žrtve Srebrenice, ali samo one muslimanske.

“Vjerovatno računaju da srpskih žrtava neće imati ko da se sjeća ako nastave politiku prisilnog prekrajanja istorije. Ne znam za njih, ali kod Srba ne postoji način da na silu ili zaborave ili nauče istoriju koju oni pišu”, naveo je Dodik.

On je rekao da to potvrđuje vitalnost našeg sećanja koje je izdržalo komunističku represiju, pa će izdržati i ovu globalističku.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije