Povežite se sa nama

Region

DODIK POTVRDIO: Saslušaće me zbog negiranja genocida u Srebrenici

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pozvalo je srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika na saslušanje zbog negiranja genocida u Srebrenici

Dodik je ovu informaciju potvrdio tokom posjete Mostaru, komentarišuči raniju vijest da je načelnik Jablanice Damir Šabanović (SDP) protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog toga što nije dao saglasnost da se anagžuju helikopteri Oružanih snaga (OS) za gašenje požara na području Jablanice.

„Svi imaju pravo na to. Mislim da sam čovjek protiv kojeg ima najviše krivičnih prijava. Svaki dan nešto stiže. Vidim da je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas pristiglo da me saslušaju o navodnom negiranju genocida“, kazao je Dodik, prenio je sarajevski portal Klix.

On je dodao da je protiv mandata Visokog predstavnika u BiH koji nemaće zakone, bez obzira na to, kako je rekao, kakvi su sadržaji zakona.

„Očigledno je da se mi u Bosni i Hercegovini nikada nećemo dogovoriti oko toga. Mi Srbi nijesmo podanici i ne želimo da imamo strance koji će o tome odlučivati“, rekao je Dodik.

Bivši visoki predstavnik Valentin Incko je 23. jula nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida.

Isti dan su iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine saopšili da će formirati predmete protiv svih onih koji će kršiti ovaj zakon.

Parlament RS je donio i zakon kojim je kažnjivo nazivanje RS „genocidnom i agresorskom tvorevinom“.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije