Povežite se sa nama

Region

DODIK: Republika Srpska će nastaviti da živi, više Srba stradalo u Sarajevu nego muslimana u Srebrenici

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ideja  Republike Srpske mora da ostane čista, istina je nezaobilazna, a Srpska se ne bori za “svoju” istinu, već za objektivan pristup činjenicama, poruka je srpskog člana i predsedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa tribine “Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici”, koja se održava u Beogradu.

Dodik je podsjetio da su neke vlasti u RS već usvojile sraman izvještaj OHR o Srebrenici.

– Vlada RS je poništila taj izvještaj – objasnio je Dodik i rekao da su formirane komisije koje bi na objektivan i stručan način predočile događaje u Srebrenici.

On kaže da je nezavisna komisija utvrdila da se zločin desio u Srebrenici i nad Srbima i nad Bošnjacima, ali da se ne može govoriti o genocidu.

Dodik se izjavio i da je više Srba stradalo u Sarajevu nego Bošnjaka u Srebrenici, te podsjetio na veliku antisrpsku kampanju koja se smišljeno vodi.

– Ja sam uvjeren da ideja Republike Srpske mora da ostane čista, mora da bude besprekorna i da mi moramo da odbacimo svaku vrstu satanizacije i prljanja tog imena i tog procesa. Rat svakako donosi svašta i stvari koje naravno nisu u okviru zakona i nisu u okviru morala i mi smo spremni da na tu temu pričamo, ali ne možemo da prihvatimo da priču koju rade vezano za navodni genocid u Srebrenici, iskoriste o nama kao genocidnom narodu ili Republici Srpskoj koja treba da se ukine, jer je takva – rekao je Dodik.

On je poručio da je Republika Srpska slobodarska i da će nastaviti da živi, dodajući i da tribine poput ove predstavljaju značajan doprinos istini.

Informativni-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji u beogradskom Pres centru UNS-a organizuju tematsku tribinu pod naslovom „Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije